Finike Otelleri
-
Ankara - FinikeOtobüs Bileti650 TL
-
Isparta - FinikeOtobüs Bileti300 TL
-
İstanbul - FinikeOtobüs Bileti700 TL
-
Denizli - FinikeOtobüs Bileti350 TL
-
Afyon - FinikeOtobüs Bileti500 TL
-
Burdur - FinikeOtobüs Bileti350 TL
-
İzmir - FinikeOtobüs Bileti760 TL
-
Eskişehir - FinikeOtobüs Bileti700 TL
-
Bursa - FinikeOtobüs Bileti600 TL
-
Hatay - FinikeOtobüs Bileti850 TL
-
Kütahya - FinikeOtobüs Bileti600 TL
-
Adana - FinikeOtobüs Bileti1.100 TL
Finike Hakkında
Finike Otelleri
Yüzölçümü küçük olsa da turistik değeriyle öne çıkan Finike, tatilcilere unutamayacakları bir yaz yaşama fırsatı vadediyor. M.Ö. 500’lü yıllarda adını aldığı Fenikeliler tarafından kurulmuş olan Finike bölgesi, tarih boyunca liman kenti olarak kullanılmış. Köklü geçmişiyle tarihi dokusu da gelişmiş olan Finike, sakin ve doğa ile iç içe bir tatil beldesi isteyenler için birebir.
Tipik bir Akdeniz ikliminin hüküm sürdüğü Finike’de yazlar sıcak ve kurak, kışlar ise ılık ve yağışlı geçiyor. Dağların çevrelediği Finike bu özelliği dolayısıyla çevresindeki yerleşim yerlerinden hem iklim hem de kültür olarak farklı olmasıyla ön plana çıkıyor. Değişik bir tatil arayışında olanların beklentisine uygun olan Finike, her sezon bu yönleriyle geniş bir gezgin kitlesine hitap ettiğinden sosyal yönünü güçlü tutuyor.
Bu güzellikleri görmek isteyen kişiler ise Antalya uçak biletialarak seyahatini gerçekleştiriyor. Bazı kişiler ise tercihini Finike otobüs bileti almaktan yana kullanıyor. Yeşilliğin içinde, denize ve sosyal hayata yakın çeşitli Finike otellerihareketli ve heyecanlı tatilinizde size ev sahipliği yapmaya hazır halde. Finike’yi tatil bölgeleri arasında öne çıkaran etkenler arasında şunlar bulunuyor:
- Korunmuş Doğal Yapısı: Finike’de baktığınız her yerde yeşilin ya da mavinin farklı bir tonunu görmeniz mümkün. Büyük şehirlerin gri manzaralarından kaçıp Finike’nin doğasına sığınmak kesinlikle huzur verici bir tatil deneyimi sunuyor.
- Deniz, Kum, Güneş: Yaz aylarının vazgeçilmezi olan deniz tatilinin modası hiçbir zaman geçmez. Yaz tatilinde beklediğiniz sıcak havada serin sularda ferahlamak ise tam size göre.
- Kültürel Alanlar: Müze, antik kent gibi geçmişi günümüze taşıyan kültürel elementlere ilgi duyanların gezmek istediği yerler arasında Finike bulunuyor. Finike araç kiralamahizmetlerinden yararlanılarak istenilen pek çok yer gezilebiliyor.
Finike Konaklama Olanakları
Turistlerin gözdesi olmasına rağmen doğal ve tarihi dokusunu korumuş olan Finike’nin konaklama olanakları bir hayli çeşitli. Farklı zevklere hitap eden, bazıları doğanın içine bazıları deniz kenarına konumlandırılmış olan Finike otelleri her yıl çok sayıda müşteriye unutamayacakları bir tatil yaşama fırsatı sunuyor.
Özellikleri birbirinden farklı olduğu içinFinike otelleri fiyatlarıda otelin özelliklerine göre değişiyor. Otelin fiyatını belirlerken göz önünde bulundurulan önemli faktörlerden bazıları otelin konumu, yemek sunup sunmadığı, sosyal imkanları olarak sıralanabiliyor. Bazı Finike otelleri denize sıfırkonumlarıyla sadece tatil için gelenlerimemnun ederken doğanın içine konumlandırılmış oteller doğa meraklılarına hitap ediyor. Bölgedeki otellerin arasında 5 yıldızlı olup, her şey dahil bir tatil deneyimi vadeden otelleri de, bölgeyi gezip ihtiyaçlarını dışarıdan karşılamaya daha sıcak bakan müşteriler için sadece kahvaltı sunan küçük otelleri de tercih etmeniz mümkün.
Finike otel sayısı bakımından zengin olsa da bölgedeki tek konaklama olanağı oteller değil elbette. Daha küçük ve sıcak mekanlara yönelmek isteyen müşterilerin tercih edebileceği butik oteller ya da apartlar da Finike’ye ilgisi olanların konaklayabileceği mekanlar arasında. Uygun fiyatlar karşılığında konaklama imkanı sunan apart tarzı konaklama seçeneklerine yönelip Finike’yi bütçenizi zorlamadan da gezebilir, bölgenin güzelliğinin tadını çıkarabilirsiniz.
Finike Gezilecek Yerler
Yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Finike hem doğal hem de tarihi birçok güzelliğe sahip. Antalya’ya yakınlığıyla günübirlik ziyaretlerin de varış noktası olan Finike gezginlere uzun tatillerde sıkılmadan gezebilecekleri çok sayıda seçenek sunuyor. Antalya Finike otelleri arasından size uygun seçimi yapıp Finike’ye gittiğinizde mutlaka görmeniz gereken yerler arasında aşağıdakiler bulunuyor:
- Gökbük Kanyonu: Doğa yürüyüşü, piknik, balık tutma gibi doğal hayatla vakit geçirilen etkinlikler sevenler için ideal bir lokasyon.
- Elmalı Müzesi:Bölgede yapılan arkeolojik kazılardan çıkarılanların sergilendiği müze tarihi eserleri ve açık hava sergileriyle tatilcilere unutamayacakları bir kültürel deneyim sunuyor.
- Andrea Doria Koyu:Ziyaretçileri manzarası ve doğal güzellikleriyle kendisine çeken bu koy aynı zamanda caretta carettalara ve fok balıklarına ev sahipliği yapıyor. Su altı dalışı meraklılarının da tercih ettiği bu koya sadece yüzerek mavi suların tadını çıkarmak için gitmek bile hayal kırıklığına uğratmayacaktır.
- Arykanda Antik Kenti:Bölgedeki eski yerleşim yerlerinden biri olan bu antik kent özellikle amfi tiyatrosuyla öne çıkıyor. Bu antik kent aynı zamanda etrafındaki yayla evi konseptiyle yapılmış konaklama imkanlarıyla da farklı bir deneyim arayan tatilcileri kendisine çekiyor.
- Gökliman Koyu:Berrak deniziyle öne çıkan Gökliman’da denize girip sahillerinin tadını çıkarmak Finike tatilmeraklılarının yapmadan kesinlikle dönmemesi gereken şeyler arasında bulunuyor.
- Suluin Mağarası: Hala tam olarak ne kadar derin olduğu bilinmeyen bu mağara, Asya kıtasında dalınan derin mağara. Sarkıt ve dikitleri başta olmak üzere çeşitli görüntülerini, gizemli havasını deneyimlemek isteyenlerin atlamaması gereken bir mağara.
Finike’ye Nasıl Gidilir?
Antalya il merkezine 113 kilometre uzaklıkta olan Finike’ye gitmek için birçok yol bulunuyor. Tatilcilerden çoğu bölgeye kişisel araçlarıyla gitmeyi tercih ediyorlar. Uçak, şehirler arası otobüs gibi seçenekler de gezginlerin tercih ettikleri yöntemlerden başlıcaları. Kişisel aracınızla yolculuk yapıyorsanız Antalya il merkezini geçtikten yaklaşık olarak 2 saat sonra Finike’ye varırsınız. Araçla Finike’ye gitmek için Antalya’yı geçip Konyaaltı ve Kemer yoluna girmek, Kemer’den sonra Kumluca ilçesi yoluna geçmek gerekiyor. Kumluca’dan sonra Finike tabelalarını takip ederek Finike apart otelleri ya da tercih ettiğiniz başka konaklama yerine ulaşıp tatilinize başlayabilirsiniz.
Antalya Otogarı’ndan Finike’ye her yarım saatte bir otobüs kalkıyorr, şehirler arası otobüs ile yolculuk ediyorsanız bu güzergahı tercih edip otogara vardıktan sonra ortalama 2 saat içinde Finike’ye ulaşabilirsiniz.
Antalya Havalimanı’na 152 kilometre uzaklıkta olan Finike’ye uçak ile geliyorsanız havaalanından otogara ya da şehir merkezine geçip Finike otobüsüne binebilir veya havaalanından kalkan HAVAŞ otobüslerinden birine binebilirsiniz. Uçak ile gelmeyi tercih eden gezginler Finike’ye taksi ile veya havaalanından kiralayacakları özel araç ile de ulaşabilirler. Aracıyla gelen ya da araç kiralayan tatilciler Finike tatil yerlerikonumlarına ulaşmakta güçlük çekmeyecekleri için genelde bu yöntem tercih edilse de Finike’de her türlü güzel bir tatil yapmak mümkün.
Finike’ye Ne Zaman Gidilir?
Yaz aylarında serin mavi sularıyla tatilcileri kendisine çeken Finike yılın 12 ayı gezilebiliyor. Tatilcilerin ve gezginlerin çok yaz aylarında tercih ettiği Finike, ziyaretçilere her mevsimde farklı güzellikler sunuyor. Sezon dışı görülen sonbahar aylarında Finike butik otelleri gibi bölgenin dokusuna uygun dekore edilmiş konaklama seçeneklerine yönelerek yapabileceğiniz tatil, iş koşuşturmacaları arasında keyfinizi yerine getirip sizlere unutamayacağınız bir deneyim yaşatıyor.
Müzeleri ve antik kentleri yılın her zamanı gezilmeye hazır bekleyen Finike’nin bu açık hava güzelliklerinin tadını çıkarmak için serin mevsimler ideal oluyor. Havanın çok sıcak olmadığı ve güneşin yakmadığı mevsimlerde Finike’de dışarıda daha rahat gezip bölgenin kültürel yanının tadını daha kolay çıkarabilirsiniz. Doğanın yeşermeye başlayıp etrafın yeni açan çiçeklerle kaplandığı ilkbahar aylarında Finike’de doğa yürüyüşü yapmak bu tarz sporlardan hoşlanan herkesin mutlaka şans vermesi gereken bir deneyim. Bu tarz bir tatil beklentisi olanlar için en uygun Finike otelleri doğal güzelliklere yakın konumlandırılmış oteller olur, böyle bir tercih yapıp her gününüzü ilkbahar güzelliklerinin içinde geçirebilirsiniz.
Dört mevsimi ayrı güzel olan Finike’nin çok parladığı mevsimin yaz olduğu söylenebiliyor. Ancak Finike yılın her mevsimi ziyaret edilebiliyor. Gündüz saatlerinde denizin tadını çıkarabileceğiniz, gece hava geç karardığı için adeta 24 saat yaşama olanağı sunan yaz aylarında Finike bir ayrı güzel oluyor. Sadece doğal ya da tarihi güzellikleriyle değil, farklı arka planlardan binlerce tatilciyi kendine çektiği için sosyal yönüyle de öne çıkan Finike’de yaz aylarında her istediğinizi yapabilirsiniz. “Dışarıda çok gezmeden de dopdolu tatil yaparım” diyenlerdenseniz Finike otelleri her şey dahil paketleriyle sizi bekliyor.
Finike’de Ne Yenir?
Akdeniz mutfağının hüküm sürdüğü Antalya’da yer alan Finike’de aradığınız her şeyi bulmanız mümkün.Finike hakkında en çok öne çıkan özelliklerden biri her yıl çektiği turist sayısı olduğundan Finike’de yabancılara da hitap eden, farklı dünya mutfaklarına ait yemekler bulabilirsiniz.
Otantik yöntemlerle yapılan yerel yemekleri tercih ediyorsanız küçük esnaf lokantalarında ya da civar yerleşkelerde özgünlüğünü koruyan Akdeniz yemekleri bulabilirsiniz. En iyi Finike otelleri ve restoranlarının bulunduğu bölgelerde şeflerin elinden çıkma farklı lezzetleri bulabilir ya da daha bütçe dostu bölgelerde karnınızı cüzdanınızı zorlamadan doyurabilirsiniz.
Tarih boyunca liman kenti olduğu için adeta deniz ürünlerinin cenneti haline gelmiş olan Finike’de çok tercih edilen balıklar lüfer, çipura, mercan ve kefal olarak öne çıkıyor. Karides, istiridye, midye, ahtapot gibi deniz ürünlerini de rahatlıkla bulabileceğiniz Finike’de et ve kebap sunan lokantaların sayısı da bir hayli fazla. Türkiye’nin güzel kebaplarını yiyebileceğiniz bu tarz restoranlarla tatil deneyiminizi zenginleştirebilirsiniz. Finike’ye gidenlerin çok tercih ettiği yemekler şu şekilde sıralanabilir:
- Deniz Ürünleri:Denizden yeni çıkmış, tazeliğini koruyan deniz ürünlerini Finike’de kolaylıkla bulabilirsiniz.
- Yöresel Akdeniz Yemekleri:Küçük mekanlar kadar büyük restoranların da sunduğu yöresel yemekleri tatmak Finike tatilinin mutlaka yapılması gerekenleri arasında yer alıyor.
- Et Ürünleri: Yabancı ülkelerden gelen turistler Türk mutfağını genelde kebap çeşitleriyle bağdaştırdığından Finike’de bu tür yemekler üst kaliteyle servis ediliyor.
- Vegan veya Vejetaryen Seçenekler: Günümüzde iyice yaygınlaşmış bu beslenme tercihlerine sahip insanlara hitap eden restoran sayısı Finike’de de gün geçtikçe artıyor. Antalya otellerisizleri bekliyor.
Finike Otelleri Hakkında
Otel Sayısı |
26 |
---|---|
En Uygun Otel | Cetin Apart Hotel |
En Uygun Otel Gecelik Konaklama Ücreti | 720 TL |
En Yakın Havalimanı |
- |
En Yakın Otogar |
- |