Yusufeli Otelleri

En Popüler Yusufeli Otelleri
Yusufeli Otobüsle Ulaşım

Yusufeli Hakkında

Yusufeli Otelleri

Karadeniz Bölgesi’nin güzel şehirlerinin arasında yer alan Artvin dikkatleri üzerine çekiyor. Yusufeli de her yıl tatilcilerin uğradığı özel yerlerden biri. İlçe tarihî ve coğrafi özellikleri bakımından bir hayli zengin. Doğu Karadeniz Dağları’nın bulunduğu alana kurulan bir şehir olan Artvin, yıllardır gelişimini sürdürmekte. Yusufeli ilçesi, Erzurum il sınırlarına da yakın bir pozisyonda yer alıyor. Aynı zamanda Rize ile de komşu. Artvin Yusufeli hakkındabahsedebileceğimiz güzelliklerden biri bölgenin eşsiz coğrafyası. Çoruh Nehri ve Altıparmak Çayı’nın birleştiği vadiye kurulmuş olan ilçe, şehrin güneybatısında yer alıyor. Yusufeli otellerindekonaklarken iki akarsuyun sunduğu harika manzarayı izlemek de mümkün.

Artvin Yusufeli Hakkında

Tarih boyunca pek çok yerleşim alanı nehir ya da tatlı su kenarlarına kurulmuş. Yusufeli bölgesi de benzer özellikleri taşıması sayesinde zengin bir mirasa sahip. Tarihî bir alan olan ilçede yerleşik hayatın eski zamanlara dayandığı biliniyor. Yusufeli’nin tarihteki rolünün M.Ö. 3000’li yıllara, Bronz Çağı’na dayandığı da bilinenlerin arasında. Bölgenin ilk ismi Perterek olarak geçiyor. Yusufeli ve çevresi, İslam hâkimiyeti altına alınmadan önce Hurri, Urartu, Pers ve Roma gibi pek çok önemli uygarlığın hüküm sürdüğü bir bölge. İlçe 93 Harbi (1877 - 1878) sonrasında Rusya’nın eline geçse de 1918 yılında yapılan Batum Antlaşması ile Türkiye’ye geri verilmiş.

İlçede 2021 yılında yapılan nüfus sayımına göre toplam 19 bin 510 kişi yaşamakta. İlçe oldukça küçük bir merkeze sahip. Böylelikle Yusufeli otelalternatifleri gürültüden ve karmaşadan uzak bir tatil yapmak isteyen kişilerin gözdesi olmayı başarıyor. İlçeye planladığınız seyahat, yılın stresini atmanıza yardımcı oluyor. En iyi Yusufeli otellerindekonaklayarak hem sakin hem de keyifli bir tatilin tadını çıkarabilirsiniz.

İlçenin rakımı 900 metre olarak karşımıza çıkıyor. Yusufeli’nde genel olarak karasal iklim gözlemleniyor. Bölgede yıl boyunca farklı zamanlarda benzersiz manzaralara tanık olmak mümkün. Hem ilçe merkezine hem de Çoruh Nehri’ne yakın olan bölge, yazları sıcak ve kurak, kışları ise ılık ve yağışlı bir hava yaşıyor. Bölge bu açıdan Akdeniz iklimini de andırıyor. Bahsedilen alanlarda zeytin, incir ve üzüm gibi meyvelerin yetiştiğini görebilirsiniz. Vadinin yüksek kesimlerinde ise daha çok karasal iklimin gözlemlendiğini söylemek mümkün.

Artvin Yusufeli otellerindekonaklayarak bu zengin bölgenin tüm imkânlarından faydalanabilirsiniz. Bölgenin Akdeniz iklimine benzeyen havası sayesinde ilçede geçireceğiniz tatil için yaz mevsimini tercih etmeniz mümkün. Tüm yıl yemyeşil rengini koruyan dağlar ve ormanlar, doğayla iç içe vakit geçirmenizi sağlıyor.

Yusufeli’ne Nasıl Gidilir?

Artvin şehrinin Yusufeli ilçesine gitmek için pek çok seçenek bulunuyor. Bunlar arasında popüler olanlardan birinin hava yolu olduğunu söyleyebiliriz. Yolculuğu çok daha kısa tutmak ve son derece konforlu bir seyahat deneyimi yaşamak için Artvin uçak biletiseçeneklerine göz atabilirsiniz. Şehir sınırları içerisinde henüz bir havaalanı mevcut değil. Denizin doldurulmasıyla inşa edilen Rize - Artvin Havalimanı’na her yıl binlerce uçuş gerçekleştiriliyor. Havaalanına iniş yaptıktan sonra HAVAŞ servisleriyle Artvin’e gitmek mümkün. Şehre vardıktan sonra taksi ya da otobüs gibi toplu taşıma araçlarıyla Yusufeli’ne gidebilirsiniz.

Yusufeli’ne gitmek için tercih edilen bir diğer yöntem ise kara yolu olarak karşımıza çıkıyor. Artvin Yusufeli otellerirezervasyonunuzuyaptırmadan önce bölgenin diğer illere olan uzaklığını göz önünde bulundurabilirsiniz. Yusufeli’ne doğru yola çıkmadan evvel aşağıda yer alan mesafe bilgilerini inceleyebilirsiniz.

  • Ankara - Yusufeli: 1.004 km, 12 saat 8 dakika (D200/E88 üzerinden)
  • İstanbul(Avrupa) - Yusufeli: 1.365 km, 15 saat 31 dakika (E80 üzerinden)
  • Bursa - Yusufeli: 1.329 km, 16 saat 6 dakika (Anadolu Otoyolu/O-4/E80 üzerinden)
  • İzmir - Yusufeli: 1.721 km, 18 saat 33 dakika (O-5 ve E80 üzerinden)
  • Samsun - Yusufeli: 766 km, 9 saat 23 dakika (Amasya - Erzurum Yolu/D100/E80 ve D100 üzerinden)
  • Antalya - Yusufeli: 1.497 km, 18 saat 13 dakika (D200/E88 üzerinden)

Yukarıdaki bilgiler özel araçla katedilmesi gereken mesafeleri gösteriyor. Otobüs yolculuklarında bu değerlerin değişiklik göstermesi tamamen normal bir durum. Konforlu bir yolculuk için siz de Artvin otobüs biletiseçeneklerine göz atabilirsiniz. Çeşitli şehirlerden yapılan seferler, günün birçok saatine yayılıyo. Konforlu yolculuğunuz sırasında kahvenizi yudumlarken Anadolu’nun çeşitli bölgelerine göz atabilirsiniz. Şehirlerarası otobüs seyahatiniz için bilet alırken, paylaştığımız mesafe bilgilerini değerlendirebilirsiniz. Bu bilgiler ışığında Yusufeli tatil otellerinden rezervasyon yaptırmanın çok daha kolay bir hâle gelmesi mümkün.

Yusufeli Otelleri: Yusufeli’nde Nerede Kalınır?

Yusufeli otellerinin fiyatlarıgeniş bir bütçeye hitap ediyor. İlçede bulunan tesisler her yıl Türkiye’nin pek çok şehrinden ve Gürcistan gibi Kafkas ülkelerinden turist ağırlıyor. Bölgenin sunduğu pek çok imkân sayesinde en uygun Artvin Yusufeli otellerifark yaratmayı başarıyor. Şehrin diğer ilçelerini ziyaret etmek amacıyla merkezdeki tesislere göz atabilirsiniz. Yusufeli’nin merkezindeki tesislerde hayat çok daha hareketli bir seviyede.

Yusufeli’nin dinamik şehir hayatına siz de tanık olmak isterseniz merkezdeki otellerde konaklamayı tercih edebilirsiniz. İlçede bulunan restoran veya kafe gibi mekânlarda keyifli zaman geçirebilirsiniz. İlçede hem yerel lezzetleri sunan restoranlar hem de size daha geniş seçenekler sağlayabilen hamburgerciler, çiğ köfteciler ve kebapçılar bulunuyor. Özellikle şehrin atmosferini bütçesini zorlamadan hissetmek isteyen kişiler, uygun fiyatlı Yusufeli otellerinitercih ediyor.

Yusufeli’nin yeşil doğası ve bölgedeki engebeli arazi, outdoor sporlarla ilgilenen kişiler için de ideal. Artvin Yusufeli bölgesi otelleri ilçenin doğasını keşfetmek isteyen maceracıların beklentilerini karşılamayı başarıyor. Siz de bu tür bir tatil için ilçe merkezinden uzakta konumlanmış olan tesisleri tercih edebilirsiniz. Yusufeli sınırları içerisinde dağlık alanlara kurulmuş ve ağaçlarla çevrili olan oteller mevcut. Bu tesisler konuklarına ilçenin güzelliklerini keşfetme fırsatı sunarken son derece konforlu bir tatil deneyimi de vadediyor.Artvin Yusufeli, aile konaklaması için bu yönüyle ideal bir hâl alıyor.

Yusufeli’ne Ne Zaman Gidilir?

Yusufeli Artvin, Karadeniz’e özgü hava şartlarıyla dört mevsim ziyaret edebileceğiniz yerlerden biridir. İlçe merkezinde yılın bazı dönemlerinde gözlemlenen Akdeniz iklimi de bölgeyi oldukça özel kılıyor. Yapılan 18 yıllık incelemelere göre Yusufeli’nde ortalama sıcaklık 15 derece. Bölgedeki düşük ortalama sıcaklık ise yalnızca 3 derece. Yusufeli’nin merkezinde gözlemlenen yüksek sıcaklıklara ağustos ayında rastlamak mümkün.

Belirttiğimiz bilgilerin ışığında, ilçeye yaz mevsiminde gitmeyi tercih edebilirsiniz. Havalar sıcakken bölgedeki çeşitli noktaları çok daha konforlu bir biçimde gezmeniz mümkün. Özellikle kültürel bir gezi yapmak isteyen kişilerin ilçeyi genellikle yaz mevsiminde ziyaret ettiğini de bu noktada belirtmemiz gerekiyor.

Öte yandan kış aylarında bolca kar yağışı olan dağlarda kayak sporları da yapılmakta. Eğer siz de kış sporlarına ilgi duyuyorsanız Yusufeli’ne bu mevsimde de gitmeyi seçebilirsiniz. Çok yönlü bir iklime sahip olan ilçe dört mevsim boyunca farklı tercihlere sahip misafirleri ağırlıyor. Yusufeli tatil fiyatlarınınbütçe dostu olması ise bu noktada kişilerin beğenisini kazanıyor.

Yusufeli’nde Gezilecek Yerler Nerelerdir?

İlçede tatil yaparken gezebileceğiniz pek çok yer mevcut. Artvin’de çeşitli turlar dahi düzenleniyor. Artvin otellerinin arasında yer alan Yusufeli’ndeki tesislerde konaklarken il ve ilçedeki pek çok farklı tarihî yapıyı yakından görme şansınız bulunuyor. Bu bölgeye uğradığınızda mutlaka görmeniz gereken yerleri şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Parhali Manastırı:Barhal Kilisesi olarak da bilinen yapı, Altıparmak Köyü’nde yer alıyor. Tarihî kaynaklara göre binanın 961 - 973 yılları arasında III. Davit’in isteğiyle inşa edildiği biliniyor. Manastırın içerisinde iki küçük kilise mevcut. Bin yılı aşkın süredir sağlamlığını koruyan yapı son derece etkileyici. Bu bina ayrıca Gürcü edebiyatında da önemli bir yere sahip. Manastır 1677 yılında cami olarak kullanılmaya başlanmış. Taş işçiliğiyle inşa edilen yapının üzerinde pek çok etkileyici motif mevcut. Kültür Bakanlığı tarafından 1987 yılında koruma altına alınan eseri, belirli bir ücret karşılığında gezebilirsiniz.
  • İşhani Manastırı:Bölgede yer alan ve mutlaka görmeniz gereken manastırlardan biri olan bina, İşhan olarak da biliniyor. Yapı, kendisiyle aynı ismi taşıyan köyde bulunuyor. Kilisenin kitabesine göre bina 7. yüzyılda Piskopos III. Nerses’in isteği üzerine inşa edilmiş. İşhan, köyün tepe kısmında bulunuyor. Manastır son derece ilgi çekici bir yapıya sahip. 17. yüzyıla kadar kilise olarak hizmet vermeye devam etmiş yapıda taş işçiliğinden yararlanılmış. Günümüzde terk edilmiş hâlde bulunan manastır, masallardan çıkma bir görsellik sunuyor. Binanın iç kısmında 3 veya 4 adet küçük kilise de mevcut.

Özellikle tarih bilimine ilgi duyan kişiler, bahsettiğimiz konumların hepsini ziyaret etmeli. Öte yandan bu yerlere aileniz ya da partnerinizle çok daha konforlu bir şekilde ulaşmak için Artvin araç kiralamahizmetlerinden faydalanabilirsiniz. Kişi sayısına ve beğenilere göre çeşitlenen taşıt alternatifleri sayesinde ilçede dilediğiniz yere son derece kolay bir biçimde ulaşmanız mümkün.

Yusufeli Otelleri Hakkında

Otel
Sayısı
6
En Yakın
Havalimanı
Rize-Artvin Havalimanı
En Yakın
Otogar
Yusufeli Otogarı

Sıkça Sorulan Sorular

hotel