Balıkesir Otelleri
-
Bursa - BalıkesirOtobüs Bileti160 TL
-
İstanbul - BalıkesirOtobüs Bileti385 TL
-
İzmir - BalıkesirOtobüs Bileti189 TL
-
Ankara - BalıkesirOtobüs Bileti400 TL
-
Manisa - BalıkesirOtobüs Bileti180 TL
-
Antalya - BalıkesirOtobüs Bileti549 TL
-
Bandırma - BalıkesirOtobüs Bileti250 TL
-
Eskişehir - BalıkesirOtobüs Bileti280 TL
-
Gebze - BalıkesirOtobüs Bileti399 TL
-
Çanakkale - BalıkesirOtobüs Bileti450 TL
-
Konya - BalıkesirOtobüs Bileti900 TL
-
Edremit - BalıkesirOtobüs Bileti215 TL
Balıkesir Uçakla Ulaşım
-
Ankara - BalıkesirUçak Bileti2.325 TL
-
İstanbul - BalıkesirUçak Bileti1.150 TL
-
Adana - BalıkesirUçak Bileti2.304 TL
-
Gaziantep - BalıkesirUçak Bileti2.986 TL
-
Van - BalıkesirUçak Bileti2.863 TL
-
Antalya - BalıkesirUçak Bileti2.291 TL
-
Trabzon - BalıkesirUçak Bileti2.317 TL
-
Diyarbakır - BalıkesirUçak Bileti2.696 TL
-
Samsun - BalıkesirUçak Bileti2.493 TL
-
Malatya - BalıkesirUçak Bileti2.290 TL
-
Şanlıurfa - BalıkesirUçak Bileti2.598 TL
-
Erzurum - BalıkesirUçak Bileti2.118 TL
Balıkesir Hakkında
Balıkesir Merkez Otelleri
Topraklarının bir kısmı Marmara Bölgesi’nde, bir kısmı Ege Bölgesi’nde yer alan Balıkesir’in merkez ilçeleri Altıeylül ve Karesi, Balıkesir’in yoğun ve aktif bölgeleri arasında yer alıyor. Tarihi eserler ve doğal güzellikler açısından oldukça zengin olan Balıkesir merkez bölgesiher yıl pek çok turiste ev sahipliği yapıyor. Şehrin simgesel yapısı haline gelmiş tarihi eserler, kültürel açıdan ziyaretçisini bir adım ileriye taşıyan müzeler, huzur bulmak için ziyaret edilen doğal yaşam alanları ve parklar buranın turistik açıdan hep canlı kalmasını sağlıyor.
İklim yönüyle turistik geziler için her mevsim uygun olan Balıkesir, çok turisti yaz mevsiminde ağırlıyor. Yaz mevsimi dışında ise hem kültür turizmi hem de merkeze bağlı Pamukçu beldesinde bulunan kaplıcalar sayesinde sağlık turizmi amacıyla şehrin merkezi ziyaret ediliyor. Turistik olarak sürekli ziyaret edilebilen bir yer olan Balıkesir merkezde buna bağlı olarak zengin konaklama seçenekleri, farklı alışveriş alternatifleri, yöresel yemeklerin tadımını yapabileceğiniz yerler ve muhtelif eğlence mekanları bulunuyor. Dolayısıyla Balıkesir Merkez tüm bu seçenekleri göz önünde bulundurduğunuzda çok canlı, eğlenceli, heyecanlı ve renkli bir tatil imkanını size sunuyor.
Balıkesir’in tüm bu güzelliklerinin tadını çıkarmak istiyorsanız Balıkesir Merkez otel rezervasyonimkanlarından faydalanarak tatilinizi daha keyifli bir hale getirebilirsiniz. Balıkesir uçak biletialarak bölgeye ulaşım sağlanabiliyor. Ayrıca Balıkesir otobüs biletide tercih edilebiliyor.
Balıkesir Merkez’de Gezilecek Yerler
Her yıl farklı milletlerden turistlere ev sahipliği yapan Balıkesir Merkez, çeşitli doğal ve kültürel mekanları bünyesinde barındırıyor. Balıkesir Merkez’e gittiğinizde görmeden dönmemeniz gereken bazı yerler aşağıdaki gibi sıralanıyor:
- Balıkesir Atatürk Parkı: İnşası 1940’lı yıllarda tamamlanan Atatürk Parkı zaman içinde çeşitli yenileme ve güzelleştirme çalışmalarından geçiyor. Günümüzde şehri gezmeye gelenlerin dinlenmek ve eğlenmek için uğradıkları bir yer olmasıyla dikkat çekiyor. Park içinde bulunan çay bahçeleri ve restoranlar da buranın ziyaret edilmesinde etkili oluyor. Seyir terasları, çocuk oyun parkları, yapay gölü, yürüyüş ve bisiklet yolları ile bu park şehrin gürültüsünden uzaklaşıp bir fincan kahve eşliğinde keyifli vakit geçirmek isteyenler için uygun özellikler gösteriyor.
- Değirmenboğazı Tabiat Parkı: Balıkesir Merkez konaklamaimkanlarından yararlanan turistlerin ve Balıkesir yerli halkının uğrak mekanı olan Değirmenboğazı Tabiat Parkı 2011 yılında milli park ilan edilip koruma altına alınıyor. Park; yürüyüş yapmak, piknik yapmak, parkın eşsiz manzarasında manzara fotoğrafları çekmek isteyen doğa tutkunlarının Balıkesir’e geldiklerinde huzur ve sakinlik içinde vakit geçirecekleri yerler arasında bulunuyor. Park içinde gölet, kır lokantası, kır gazinosu, mescit, otopark ve kameriyeler bulunuyor. Bu imkanlar da parkın işlevselliğini, dolayısıyla ziyaretçi sayısını artırıyor.
- Balıkesir Ulusal Fotoğraf Müzesi: Balıkesir merkez otelleriziyaretçileri arasında bulunan sanatseverlerin, fotoğrafçıların mutlaka uğraması gereken yerler arasında Balıkesir Ulusal Fotoğraf Müzesi bulunuyor. Bu müzeyi Balıkesir’e turistik amaçlı gelen sanatseverlerle birlikte Balıkesir halkındaki sanatseverler de ziyaret ediyor. 150 yıllık taş binada hizmet veren müze, Balıkesir’den ve Türkiye’nin farklı yerlerinden fotoğrafları bünyesinde bulunduruyor. Bununla birlikte fotoğrafçılıkla ilgili çeşitli kitaplar da müzede sergileniyor.
- Pamukçu: Balıkesir büyükşehir olduktan sonra merkez ilçe Altıeylül’e bağlı bir mahalle haline gelen Pamukçu, sahip olduğu kaplıcalarıyla ilgi çekiyor. Bölgede bulunan ve sağaltıcı özellikleri olan şifalı sular sayesinde burası sağlık turizmi amacıyla ziyaret ediliyor. Burada çeşitli konaklama imkanları da bulunuyor. Balıkesir merkez otelleri fiyatlarıaraştırıldığında merkez ilçenin mahallesi olan Pamukçu’da da konforlu ve bütçenize uygun otel bulma şansınız oluyor.
Balıkesir Merkez’deki Tarihi Camiler ve Mimari Yapılar
Köklü bir geçmişe sahip olan Balıkesir’de tarihi değeri olan camiler ve mimarı yapılar bulunuyor. Tarihe tanıklık eden bu yapılar Balıkesir ziyaretiniz sırasında görülmesi gereken yerler arasında bulunuyor.
- Kuvayi Milliye Müzesi:Milli mücadele yıllarındaki yaşanmışlıkların izleri görülen Kuvayi Milliye Müzesi, savaş yıllarında karargâh olarak kullanılıyor. Sonrasında bir dönem belediye binası olarak hizmet veriyor. Bu tarihi bina, Balıkesir’in düşman işgalinden kurtuluş yıldönümü olan 6 Eylül 2011’de müze olarak ziyarete açılıyor. İki kattan oluşan bu müze sayesinde Balıkesir Merkez hakkındave Balıkesir’deki Kuvayi Milliye çalışmaları ile ilgili çeşitli bilgiler edinmek mümkün oluyor.
- Saat Kulesi:Saat Kulesi, Balıkesir’in sembolik yapıları arasında yer alıyor. 1827’de Giritli Mehmet Paşa tarafından ilk başta Galata Kulesi gibi silindir şeklinde tasarlanan bu kule, 1897’deki depremde yıkılıyor. 1901’de Ömer Ali Bey tarafından kare prizma şeklinde yeniden yaptırılarak bugünkü şeklini alıyor. Halk arasında Koca Saat olarak bilinen kare prizma şeklindeki bu yapının dört yüzünde de birer saat bulunuyor.
- Şadırvan:Yakınında bulunan Saat Kulesi gibi Şadırvan da Balıkesir’in sembolik yapıları arasında yer alıyor. Ne zaman yapıldığı kesin olarak bilinmese de 1908’de Ömer Ali Bey tarafından yapıldığı düşünülüyor. Tarihi şadırvan başka bir yerden taşınarak şimdiki yerine getiriliyor ve günümüzde bulunduğu yer şadırvanın ikinci yeri olarak biliniyor. Balıkesir’in simgeleri arasında yer alan bu yapının yakın çevresinde yer alan Balıkesir merkez apart otelgibi konaklama seçeneklerinden yararlanarak hem Şadırvan’a hem de şehir merkezindeki gezilecek diğer yerlere kolaylıkla ulaşım sağlama imkanınız oluyor.
- Zağnos Paşa Camisi ve Külliyesi:Fatih Sultan Mehmet’in veziri Zağnos Paşa tarafından külliye olarak 1461’de yaptırılan bu cami, köklü tarihi ve gösterişli mimarisi ile dikkat çekiyor. Külliyeden sadece hamam günümüzde orijinal haliyle ayakta duruyor. Cami ve hamam 1897’de yıkılıyor, Balıkesir Mutasarrıfı Ömer Ali Bey tarafından 1908’de yeniden yaptırılıyor. Ayrıca 7 Şubat 1923’te Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu camide yaptığı konuşma, caminin bir başka önemli özelliği olarak biliniyor.
- Yıldırım Camisi (Eski Cami) ve Külliyesi: Yıldırım Camisi, Balıkesir’in eski Osmanlı yapıtı olarak biliniyor. Yapım kitabesi bulunmayan caminin, muhtelif kaynaklardan edinilen bilgilere göre 1388’de Yıldırım Beyazıt tarafından yaptırıldığı sonucuna varılıyor.
Balıkesir Merkez Konaklama Seçenekleri
Balıkesir’in merkezi gerek doğal yaşam alanları gerekse tarihi ve kültürel yapılarıyla her yıl farklı milletlerden pek çok turiste ev sahipliği yapıyor. Haliyle Balıkesir’de kalınacak yer ihtiyacı da sürekli artıyor. Buna bağlı olarak şehrin merkezinde konaklamak için Balıkesir Merkez otelleri 5 yıldızlılüks seçeneklerden günlük, haftalık ya da aylık kiralık dairelere kadar pek çok yer bulunuyor.
Konaklamanızı daha ucuza getirip asıl bütçenizi geziye ayırmak istiyorsanız Balıkesir’deki apart oteller, ev rahatlığında kalabileceğiniz yerler arasında bulunuyor. Daha konforlu ve lüks seçenekler için ise yönünüzü Balıkesir Merkez otelleri 3 yıldızlı,4 yıldızlı ya da 5 yıldızlı seçeneklerinden yana çevirmeniz gerekiyor.
Bunun yanı sıra hem konfor ve lüksün bir arada olmasını hem de görece daha sakin bir ortam olmasını istiyorsanız butik oteller de size uygun görünüyor. Oda sayısı Balıkesir Merkez otelleri 4 yıldızlıya da 5 yıldızlı seçeneklerine göre daha az olan bu oteller, konfor konusunda 5 yıldızlı otellerle benzerlik gösteriyor. Dolayısıyla butik oteller sakinliği sevenler için uygun bir konaklama alternatifi oluyor.
Son olarak Balıkesir Merkez’e sağlık turizmi amacıyla gelenlere yönelik termal otel seçeneği de bulunuyor. Balıkesir Merkez araç kiralamahizmeti alınarak bölgede rahat bir şekilde gezmek mümkün oluyor.
Balıkesir Merkez Otel Fiyatları
Farklı kültürlerden yerli ve yabancı pek çok turisti ağırlayan Balıkesir’de bütçe dostu otellerle birlikte 5 yıldızlı lüks oteller de bulunuyor. Ancak her durumda konfor Balıkesir’de bulunan otellerin genel olarak ortak noktası oluyor. Balıkesir Merkez otelleri ve fiyatlarısöz konusu olduğunda sizin bir tatilden beklentilerinizi belirlemeniz gerekiyor. Zira otellerin fiyatları sunulan imkanlara göre değişiklik gösterebiliyor.
Tatilinizi şehrin kültürel ya da doğal alanlarını gezerek geçirmek istiyorsanız ve otelde fazla vakit geçirmeyi düşünmüyorsanız Balıkesir Merkez otelleri ucuzseçeneklerinden birini tercih edebilirsiniz. Hatta konaklamayı daha ucuza getirmeniz gerekiyorsa günlük, haftalık gibi seçeneklerle kiralanabilen apartları da tercih edebilirsiniz. Bunun yanı sıra kalacağınız yerin konforlu ve lüks özelliklere sahip olmasını istiyorsanız 5 yıldızlı otel ya da butik otel alternatiflerini değerlendirebilirsiniz. Böylelikle lüks bir tatil keyfi sürerken kendinizi şımartabilirsiniz. Balıkesir otellerisizleri bekliyor.
Balıkesir Merkez’de Ne Yenir ve Hediyelik Ne Alınır?
Doyurucu ve lezzetli yemekleri olan Balıkesir mutfağı, turistlerin ilgisini çekiyor ve Balıkesir’e geldiğinizde yöreye özgü tatları kendi yerinde deneyimleme şansınız oluyor. Höşmerim, peynirli patlıcan, sura, börülce ekşilemesi, tirit, keşkek, sarımsaklı bulgur pilavı, saçaklı mantı, tavuklu mantı olarak da bilinen Balıkesir mantısı Balıkesir’e özgü yemekler ve tatlılar arasında yer alıyor. Bunlardan bazıları Türkiye’nin birçok ilinin yöresel lezzetleri arasında yer alsa da her yörenin kendine özgü bir yapılış şekli ve malzeme seçimi olabiliyor. Dolayısıyla bu yemeklerin Balıkesir’e özgü hallerini deneyimlemek için yerinde tatmanız gerekiyor.
Balıkesir Merkez otel seçeneklerinden ya da apartlardan herhangi birinde konakladıktan sonra ve bu şehirden dönmeden önce hem kendiniz için hem de sevdikleriniz için alacağınız hatıra ve hediyeliklere sıra geliyor. Kalıcı ve şık bir hediye olmasını isterseniz Yağcıbedir halıları sizin için uygun görünüyor. Farklı desenleri ve renkleriyle bu halılar pek çok kişinin ilgisini ve beğenisini kazanıyor. Bunun dışında şehrin sembolik yapılarına ve doğal güzelliklerine ait fotoğrafların yer aldığı magnetler de kalıcı bir hediye seçeneği olabiliyor.
Kalıcı hediye değil de Balıkesir lezzetleri ve kokularını sevdiklerinize hediye etmek isterseniz höşmerim tatlısı, zeytin, zeytinyağı, yöresel peynirler, Balıkesir balı, Balıkesir kolonyası da lezzetli ve güzel kokulu hediyelikler olarak tercih edilebiliyor.
Balıkesir Otelleri Hakkında
Otel Sayısı |
13 |
---|---|
En Uygun Otel | Özdemir Inn Otel |
En Uygun Otel Gecelik Konaklama Ücreti | 1.250 TL |
En Yakın Havalimanı |
Edremit Körfez Havalimanı |
En Yakın Otogar |
Balıkesir Otogarı |