Biga Otelleri
-
İstanbul - BigaOtobüs Bileti650 TL
-
Bursa - BigaOtobüs Bileti280 TL
-
İzmir - BigaOtobüs Bileti530 TL
-
Ankara - BigaOtobüs Bileti650 TL
-
Bandırma - BigaOtobüs Bileti105 TL
-
Gebze - BigaOtobüs Bileti550 TL
-
Balıkesir - BigaOtobüs Bileti250 TL
-
Edirne - BigaOtobüs Bileti700 TL
-
Kırklareli - BigaOtobüs Bileti559 TL
-
Tekirdağ - BigaOtobüs Bileti420 TL
-
İzmit - BigaOtobüs Bileti700 TL
-
Çorlu - BigaOtobüs Bileti385 TL
Biga Hakkında
Biga Otelleri
Biga, Marmara Bölgesi illerinden Çanakkale’nin kendi adıyla anılan yarımadada kurulmuş ilçesi. Merkeze 90 km uzaklıktaki ilçenin nüfusu 90.274. Tarım, sanayi ve hayvancılık konusunda Biga önemli bir merkez olarak öne çıkar.
Biga’nın M.Ö. 7. yüzyıla kadar inen bir geçmişi olduğu düşünülüyor. Haçlı kaynaklarında Spiga olarak anılan Biga bölgesi, Bergama, Roma, Bizans, Osmanlı gibi büyük devletlere sınırlarını açmış. Biga, Milli Mücadele döneminde de, Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını kazanmasında da önemli savaşlar vermiş.
Biga hakkında,turistik yerler bakımından son derece zengin olduğunu söyleyebiliriz. Karabiga Kasabası’nda ve Cenevizlilerden kalma sur kalıntıları, yazlık siteleri, kaplıcalar, sahiller büyük ilgi topluyor. Parion Antik Kenti, doğal kaya duvar, Söğütlü Yalı, Ulu Camii gibi birçok yapı ilçede ziyaretçileri büyülüyor.
Biga, ağzınıza layık ürünleriyle de meşhur. Biga yoğurdu, Biga cevizli lokumu, Biga peynir helvası, Biga paça çorbası, kiremitte köfte, peynir tatlısı, Biga köfte gibi lezzetler sizi bekliyor.
Kaplıcalarında şifa arayışına çıkabileceğiniz, lezzetleriyle damaklarınızı şenlendireceğiniz, uzun geziler yapabileceğiniz, Biga otellerinde konaklayabileceğiniz ilçeyi gelin daha yakından tanıyalım.
Biga Konaklama Seçenekleri
Biga hem yurt içinden hem de yurt dışından yüksek sayılarda turist ağırlıyor. Durum böyle olunca Biga konaklamaseçenekleri anlamında birçok alternatif barındırıyor. Söz konusu Çanakkale otelleri, hem her isteğe göre farklılık gösteriyor hem de bütçe açısından ziyaretçileri zorlamıyor. Biga’ya gelen ziyaretçiler bir tatilde istedikleri her şeye ulaşabiliyorlar. Yeri geldiğinde eğlence mekanlarını dolaşıyor, yeri geldiğinde tarihi geziler yapıyor ve gün sonunda soluğu denizde alıyor. Biga tüm bunları yapmak isteyen misafirlerine birçok farklı konaklama seçeneği sunuyor. Konaklama tesislerinin geneli şehir merkezinde yer alıyor.
Biga otelseçeneklerinde en büyük yeri termal oteller tutuyor. Biga kaplıca otelleriyüksek memnuniyete sahip. Gerek ilçe merkezinde gerekse Karabiga gibi çevre bölgelerde orta ve lüks seviyelerde otel seçenekleri, pansiyonlar bulunuyor.
Biga’da Mutlaka Görülmesi Gereken Yerler
Biga tarihi ve kültürel yapısıyla gezilmesi ve görülmesi gereken birçok turistik mecraya ev sahipliği yapıyor. Gelin, hep beraber detaylara bakalım.
- Parion Antik Kenti: Biga ilçesi sınırlarındaki Kemer Köyü’nün içinde yer alan Parion Antik Kenti, köklü geçmişiyle bölgeyi ziyarete gelen tarihseverlerin ilgisini çekiyor. M.Ö. 8. yüzyıldan kalma antik tesisler o zamanlarda balıkçı köyü olarak kurulan bir yerleşkeye ait. Yerleşke incelendiğinde Helenistik Dönem, Roma dönemi ve Arkaik gibi tarih kesitlerine rastlayabilirsiniz. Günümüze kadar gelen yerleşke içinde nekropol alanları, su kemerleri, mabet, tümülüsler ve kale kalıntıları bulunuyor.
- Nilüfer Gölü: Biga’nın ilçe merkezine 5 km mesafede bulunan Kalafat Köyü içinde yer alan Nilüfer Gölü benzersiz bir doğal güzelliğe sahip. Köy yakınlarında yer alan ormanlık bölge içinde bulunan göl yağışların etkili olması ile doluyor, yağış almadığı dilimlerde ise kuruyor. Yaz aylarında çiçek açıp göl yüzeyini saran nilüferler misafirlere görsel bir şölene şahitlik etme fırsatı veriyor.
- Şahmelek Koyu: Biga tatil yerlerindendeniz turizminin en gözde adresi Şahmelek Koyu. Denizde yüzmenin yanında Şahmelek Koyu turistlere kamping imkanı da veriyor. Sahip olduğu doğal güzellikleri bir kenara etrafında yer alan antik buluntulara da yakın olduğundan dolayı tarihi gezintiler için de uygun lokasyonlar arasında kendine yer buluyor. Bölgeyi ziyaret eden turistler deniz keyfini almalarının ardından civardaki tarihi yerleşkeleri de gezebiliyorlar.
- Biga Çınarlık Parkı: İlçede yer alan Biga Çayı kıyısına inşa edilmiş olan park yöre halkının ve ilçeyi ziyaret eden turistlerin istirahat noktaları arasında yer alıyor. Çınar ağaçlarıyla kaplı bir bölge olduğu için bölgeye Çınarlık Parkı adı konulmuş. Doğa ile birebir dopdolu vakit geçirmeye imkan veren park içinde çınarlık alanlar, sosyal tesisler ve çocuklar için hizmette olan oyun parkları var.
- Çarşı Camii: Çanakkale’nin Biga ilçesini ziyaret edenlere Hükümet Konağı Meydanı’nda görünen Çarşı Camii, senelere meydan okuyan nadide yapılar arasında bulunuyor. 15. yy civarlarında ilk olarak Gazim Umur Bey tarafından orjinali inşa edilmiş. Fakat şadırvanla beraber bulaşan yangında kül olan Çarşı Camisi 1911 senesinde Kayserili Mehmet Sadık usta tarafından tekrar inşa edilmiş. Caminin minaresi Hristiyan inancına sahip olduğu bilinen Hristo eliyle inşa edilirken caminin tamamı Barok stilde tasarlanmış. Minarenin iç kısmında 99 adet basamak yer alıyor. Bu merhaleler Allah'ın 99 adını simgeliyor.
- Bigadiç Kalesi: Biga bölgesinin doğu yönünde bir tepe üstünde yer alan Bigadiç Kalesi ilçenin en tarihi yapılarından biri olarak öne çıkıyor. İnşa edildiği tarih net olarak bilinmemekle birlikte takriben 11. yy Bizanslıları tarafından inşa edildiği düşünülüyor. Kale, bölgenin işgale uğramasının sonrasında Yunanlılar tarafından uzun süre kullanılmış. Şu sıralar ise yalnızca duvarları ayakta.
- Biga Tarihi Şadırvan: Biga ilçesinin merkezinde, Hükümet Konağı’nın konuşlandığı meydanda görebileceğiniz tarihi şadırvan bölgedeki gezilerin vazgeçilmez duraklarından biri. Şanssız bir kazanın ardından 1904 senesinde her yeri yanan şadırvan sonrasında tekrardan özüne sadık kalınarak inşa edilmiş. Yangının ardından Hacı Mustafa Efendi ile oğulları vasıtasıyla yaptırılan şadırvan günümüze dek ulaşmayı başarıyor. Şadırvan, 12'li olarak çokgen biçiminde tasarlanmış. Osmanlı ve Selçuklu mimarisinden örnek alınarak inşa edildiğinden de oldukça heybetli bir dış görünüşe sahip. Şadırvan inşasının tamamlanmasının ardından bu durumu kutlamak için çeşmelerden üç gün boyunca şerbet akıtıldığı söyleniyor.
Biga’ya Ne Zaman Gidilmeli?
Çanakkale, Marmara Bölgesi’nin bitiminde ve Ege'nin başlangıcında kurulmuş bir şehir. Bu sebeple Çanakkale ve Biga’da gerek Marmara gerek de Ege iklimini görebiliyorsunuz. Kış ayları yağışlı, yaz ayları ise sıcak. Şehir bir boğaza da sahip olduğu için hem yaz hem de kış aylarında rüzgar eksik olmuyor. Tatil yapma amacıyla şehri ziyaret edenlerin seçtikleri dönem ise genelde mayıs ve eylül ayları arası oluyor.
Özellikle Biga sahillerinde ve plajlarında vakit geçirecekseniz yaz sezonunun sonları harika bir tercih olabilir. Sezon sonunda hem tatilcilerin yoğunluğu azalıyor hem de yakıcı sıcak ve nem yakasını Biga ve çevresinden çekmeye başlıyor. Bu anlamda ağustos ayını tatiliniz için önerebiliriz. Mevsimsel ve iklimsel duruma göre eylül ayının ortasına kadar Biga tatilinizi uzatmanız da mümkün.
Bölgeye ulaşmanın pek çok alternatifi de bulunuyor. Biga otobüs bileti alarak şehre ulaşabilirsiniz. Bunun yanı sıra Çanakkale uçak bileti seçeneklerini de değerlendirebilirsiniz.
Biga’da Ne Yenir?
Biga hakkında, yöresel birçok yemeğiyle hem gözleri hem de mideleri doyurduğunu söyleyebiliriz. Yemeklerin yanında yoğurt ve lokum gibi ürünler de ülkenin dört yanında biliniyor. Gelin bu tatlara beraber bakalım.
- Biga Yoğurdu: Çanakkale Biga'nın köylerinden toplanan günlük sütlerle yapılan yoğurt. Yapımı sırasında süt 90 derecede kaynatılıp püskürtme tekniğiyle kuru maddelerin oranı 14'e getiriliyor. Daha sonra dolum aşamasına geçiliyor. Dolumdan sonra 45 derecede yine kendi yoğurtlarından doğal maya ile mayalanıyor. İnkübasyonda 2 saat bekletiliyor ve bu işlemin ardından en az 18 saat 4 derecede bekletilip hazır hale getiriliyor.
- Peynir Helvası: Sıcak tüketilen bir tatlı türü olan peynir helvasında tuzsuz peynir kullanılması gerekiyor. Margarin, süt, şeker gibi malzemeler de helvaya tat getiriyor.
- Biga Köftesi: Yörenin etleriyle yapılan köftenin pamuk gibi bir kıvama sahip olduğu söyleniyor. Köftenin içinde et dışında yalnızca soğan, ekmek ve tuz yer alıyor. Et olarak dana eti ile sığır kıyması karıştırılıyor. Etin iyi yoğrulması büyük önem taşıyor.
- Biga Pirinç Tatlısı: İlk önce pirinçler suda haşlanıyor. Ardından suyu biraz çekince süt ilave edip üzerine şekeri ekleniyor. Daha sonra sürekli karıştırarak kaynatılan tatlı hazır olduğunda kaselere boşaltılıyor.
Biga’da Ne Yapılır?
Biga; tarihi, doğal güzellikleri, deniz turizmi, sağlık turizmi gibi çekici unsurlara sahip. Bu yüzden Biga tatilinde yapılabilecek aktiviteler de çeşitlilik gösteriyor. Örneğin ünlü Kırkgeçit Kaplıcaları’nda hem şifa bulabilir hem de geniş alana yayılan sosyal tesis imkanlarından faydalanabilirsiniz. Bu tesise merkezden 1,5 saatlik bir sürede ulaşabilirsiniz. Şahmelek Koyu’nda denize girebilir, su sporları ve kamping yapabilirsiniz. Mavi bayraklı Kadınlar Hamamı Plajı ile Karabiga Kocakum Plajı da eşsiz manzaralarıyla sizi bekliyor.
Meşhur Çan Caddesi’nde alışveriş yapıp geziye çıkabilirsiniz. Biga Çınarlık Parkı’nda ise soluklanıp doğanın sesini dinlemeniz mümkün. Eğer bölgeye özel aracınızla gelmediyseniz Biga araç kiralama seçeneklerini değerlendirerek şehri kolay bir şekilde gezebilirsiniz.
Biga Otelleri Fiyatları
Biga, tüm doğal, kültürel ve turistik güzellikleriyle Çanakkale şehrinin en çok ziyaretçi çeken bölgelerinden bir tanesi. İlçe, farklı yer şekillerini bir arada bulundurmasıyla değişik türdeki konaklama tesislerine sahip oluyor. Biga otelleri fiyatları da birbirlerine karşı değişiklik gösteriyor.
Çanakkale Biga otellerinden ön plana çıkan kaplıca otelleri. Özellikle Kırkgeçit Kaplıcaları gibi termal merkezlerde kaplıca hizmetlerinin yanında termal oteller de hizmet veriyor. Bu oteller hem uygun fiyatları hem de yüksek müşteri memnuniyetleri ile dikkat çekiyor. Biga’da orta ve lüks segmentlerde otellere rastlayabilirsiniz. Pansiyon otelleri de en uygun Biga otelleriolarak öne çıkıyor.
Biga’da otel fiyatlarımerkezde ve kıyı şeridinde değişkenlik gösteriyor. Özellikle merkezdeki oteller ortalama fiyat aralığında iken Karabiga bölgesi otelleri daha lüks hizmet veriyor. Turistik bölgelere yakınlığı ile bu oteller avantajlı Biga otellerisınıfına giriyor. Biga’ya belli mesafedeki adalardan ve Çanakkale’nin diğer ilçelerinden de farklı alternatifleri değerlendirebilirsiniz. Biga tatilinizi böylece daha da renklendirebilirsiniz. Biga otel rezervasyonunuzu erkenden yaptırarak ve son dakika fırsatlarından yararlanarak avantajları elde edebilirsiniz.
Biga Otelleri Hakkında
Otel Sayısı |
17 |
---|---|
En Uygun Otel | Sedapark Hotel |
En Uygun Otel Gecelik Konaklama Ücreti | 1.401 TL |
En Yakın Havalimanı |
Çanakkale Havalimanı |
En Yakın Otogar |
Biga Otogarı |