Kınalıada Otelleri
Kınalıada Hakkında
Kınalıada Otelleri
Prens Adaları adı verilen ada takımının üyelerinden biri olarak bilinen Kınalıada, söz konusu ada topluluğunun içinde İstanbul’a en yakın ada olmasıyla ve sakinliğiyle dikkat çekiyor. Aynı zamanda Kınalıada bölgesiİstanbul’un Adalar ilçesinin 5 mahallesinden biri olarak varlığını sürdürüyor. Adanın Çınar Tepesi, Teşvikiye Tepesi ve Manastır Tepesi olmak üzere toplamda 3 tepesi bulunuyor. İstanbul’a yakın olduğu için Bizans zamanında sürgün için kullanılan bir ada olarak biliniyor ve buraya getirilen sürgünlerin en ünlüsü Romen Diyojen olarak kabul ediliyor.
Maden ve taş bakımından zengin olan adaya, bakır ve demir madenleri sebebiyle rengi değişen toprağından ötürü bu isim veriliyor. Proti ve Akoni, adanın eski isimleri olarak biliniyor. Bizans surları, Haydarpaşa Limanı, Tophane Rıhtımı gibi İstanbul’daki çeşitli yerlerin yapımında adadaki söz konusu taşlardan yararlanıldığı da biliniyor.
İstanbul’dan kısa bir vapur yolculuğu sonrasında ulaşabileceğiniz adada sessizlik ve sakinlik sizi bekliyor. Şehrin gürültüsünden uzakta tatil yapmak isteyenlerin muhakkak tercih etmesi gereken yerlerden biri olan Kınalıada, bu özellikleri sayesinde her yıl yerli ve yabancı turistler tarafından sıkça ziyaret ediliyor.
Adanın sakin atmosferine uygun lüks ve sadeliği birleştiren konaklama seçenekleriyle Kınalıada tatil yerlerisakinliğin verdiği huzuru arayanların uğrak noktası oluyor. İstanbul uçak biletialarak şehre geldikten sonra deniz yolu ile adaya ulaşım sağlanabiliyor. Dileyen kişiler daha uygun fiyatlı olan İstanbul otobüs biletinide tercih edebiliyor.
Kınalıada Konaklama Seçenekleri
İstanbul’daki adaların en küçüklerinden olan Kınalıada’da butik otel ve pansiyon gibi konaklama seçenekleri arasından beklentinize ve bütçenize uygun olan birini seçme şansınız oluyor. Lüks ve konforlu bir konaklama beklentiniz varsa kendinizi şımartmak için Kınalıada butik otellerigüzel bir seçenek oluyor. Lüks hizmetin ve samimiyetin birleştiği butik oteller hem rahatlığı hem de şıklığı bir arada veriyor. Butik otellerin bazı odaları, Kınalıada’nın eşsiz deniz manzarasında konaklama imkanı sunuyor.
Butik oteller dışında Kınalıada apart otelya da pansiyon seçenekleri de burada konaklamak için tercih edilebiliyor. Yine konforlu bir seçenek olan apart ya da pansiyonlar daha çok konaklamasını ucuza getirmek isteyenler tarafından tercih ediliyor. Böylelikle tatile gelenler bütçelerinin önemli bir kısmını gezme, yeme, içme ya da adada yapabilecekleri diğer aktivitelere ayırabiliyor. Aynı zamanda konaklama tercihini bu yönde kullananlar ev gibi bir ortamda kalma imkanı elde ediyor.
Tüm bunların dışında farklı bir konaklama seçeneği olarak günlük, aylık ya da yıllık kiralama seçenekleriyle kiralık daireler de Kınalıada ziyaretçileri tarafından tercih edilebiliyor. Ev gibi bir konaklama değil de gerçek bir evde konaklamak isteyenler, tercihlerini bu kiralık dairelerden yana kullanabiliyor.
Kınalıada’da Gezilecek Yerler
Başlarda sadece Ermenilerin yaşadığı bir yer olan Kınalıada, vapur seferleriyle ulaşımın başlamasıyla Türkler ve Rumlar tarafından da göç edilen bir yer oluyor. Böylelikle adadaki kültürel yapı çeşitleniyor. Kültürel yapının çeşitlenmesi bugün Kınalıada hakkındaönemli bilgilere ulaşılmasını sağlıyor.
Kınalıada’ya gittiğinizde gezebileceğiniz cami, kilise ve manastır gibi yapıların bir arada olması bu kültürel çeşitlilik hakkında önemli ipuçları veriyor. Farklı kültürlere ev sahipliği yapmış olan Kınalıada’ya gittiğinizde görebileceğiniz yerler aşağıdaki gibi sıralanıyor:
- Sirakyan İkiz Evleri: Kınalıada tatilseçeneğini değerlendirenlerin fotoğraflarını süsleyen bu evler; Ali Baran Meydanı’nda, Kınalıada vapur iskelesinden indiğinizde başınızı sola çevirince görebileceğiniz konumda bulunuyor ve adaya gelen ziyaretçilere görsel bir güzellik sunuyor. 20. yüzyılın başlarında, İzkon Sirakyan tarafından Mimar Avedisyan Kalfa’ya yaptırılan Sirakyan İkiz Evleri’nin her biri 234 metrekarelik bir alan üzerinde bulunuyor. Üçer katlı ve 11 odalı olan bu evler, Kınalıda’nın simgeleri arasında yer alıyor.
- Kınalıada Camisi:Kınalı Çarşı Caddesi’nde yer alan cami, modern bir görünüme sahip olmasıyla dikkat çekiyor. 1964’te ibadete açılan caminin geçmişi, ilginç bir hikayeye dayanıyor. Karaköy Meydanı’nda yer alan Karaköy Camisi’nin 1950’li yıllarda Kınalıada’ya taşınmasına karar veriliyor. Bu karar üzerine cami parçalara ayrıldıktan sonra gemiye yükleniyor. Ancak İstanbul Boğazı’nda yaşanan bir aksilikten dolayı gemi yan yattığı için cami sular altında kalıyor. Bu olayın üstünden birkaç yıl geçtikten sonra Kınalıada’da bir cami yapılması için yeni projeler hazırlanıyor. Mimar Turhan Uyaroğlu ve Başar Acarlı tarafından günümüzdeki Kınalıada Camisi hayata geçirilip ibadet için hazır hale getiriliyor. Uzaktan bakıldığında müzeye de benzetilebilen bu cami, Kınalıada otelleriziyaretçilerinin dikkatini çeken mekanlar arasında yer alıyor. İstanbul araç kiralamahizmeti alınarak daha kolay bir şekilde bu tarihi yere ulaşım sağlanabiliyor.
- Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi:İnşasına 1854’te başlanan bu kilise 1857’de ibadete açılıyor. Zamanla farklı sebeplerle yapısında bozulmalar olan kilise, 1988’de tekrar inşa ediliyor ve günümüzdeki haline geliyor. Prens Adaları’nın tek Ermeni kilisesi olan Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi, aynı zamanda Kınalıada’nın en önemli tarihi yapılarından birisi olduğu için de dikkat çekiyor. Kınalıada tatil fırsatlarıdeğerlendirilirken mutlaka görülmesi gereken yapılar arasında değerini yüzyıllardır koruyan bu kilise sanatsal değeriyle de dikkat çekiyor. Ermeni el işçiliği ile süslenen duvarları ve içindeki Orta Çağ taş oymacılığının en güzel örneklerinden olan panolar, bu sanatsal değeri en iyi yansıtan ögeler arasında sayılıyor.
- Dönüşüm Manastırı: Dönüşüm Manastırı’nın şu an bulunduğu yerde daha önce bir Bizans manastırı olduğu biliniyor. Önceki Bizans manastırının yerine, Yunan tüccarlar tarafından Dönüşüm Manastırı buraya 1722’de inşa ediliyor. Söz konusu manastır I. Dünya Savaşı’nın başlarında, 1914’te boşaltılarak Türk ordusuna devrediliyor. Günümüzde ise bu manastır, Rum çocukları için yazlık yerleşke işleviyle kullanılıyor. Manastır Tepesi’nde yer alan bu tarihi yapıya ulaşmak için 15 dakika kadar yokuş çıkmanız gerekiyor ancak ulaştığınızda ziyaret edeceğiniz tarihi yapı ve Kınalıada’nın tepesinden izleyeceğiniz İstanbul manzarası çıktığınız yokuşa değiyor. Kınalıada otelziyaretçilerinin muhakkak bu tepeye çıktıktan sonra, manastırı ziyaret edip eşi benzeri olmayan İstanbul manzarasını izlemesi tavsiye ediliyor.
Yukarıda anlattığımız tarihi ve dini değeri olan yerler dışında Kınalıada’da görmeniz gereken başka yerler de bulunuyor. Rum Ortodoks Panayia Kilisesi, Papazyan Yalısı, Kınalıada’nın tarihi dokusu hakkında önemli bilgiler veren Kınalıada Tarihi Konakları da adaya gittiğinizde görebileceğiniz yerler arasında bulunuyor.
Kınalıada Plajları
- Kumluk Plajı: Kınalıada otel fırsatlarıdeğerlendirilirken ve Kınalıada tatili yapılırken en çok tercih edilen plajlardan biri olan Kumluk Plajı, 1993 yılından beri Kınalıada’da hizmet veriyor. Bir aile plajı olarak hizmet veren bu plaja erkek misafirler tek başına giremiyor. Tek kadın olarak ya da ailecek bu plaj tercih edilebiliyor. Sığ ve temiz bir denizi olan Kumluk Plajı, çocuklu aileler tarafından da sıkça tercih ediliyor. Bir plajda olması gereken neredeyse bütün imkanlar Kumluk Plajı’nda yer alıyor. Duş, tuvalet, soyunma kabini, restoran gibi temel ihtiyaçların karşılanabileceği yerler plajda bulunuyor. Bunun yanı sıra ilk yardım eğitimi alan doktorlar, cankurtaranlar herhangi bir tehlikeye karşı her an hazır bekliyor. Güvenlik önlemleri de olduğu için bu plaj, adanın en çok tercih edilen plajları arasında belki de ilk sırada yer alıyor. Girişte ücret alınıyor.
- Boncuk Plajı:Teos Beach olarak da bilinen Boncuk Plajı, plaj hizmetiyle birlikte restoran hizmeti de veriyor. Daha çok çocuklu aileler ya da çiftler tarafından tercih edilen bu plaj, dingin ve berrak bir denize sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Akşamları yapacak bir aktivite ararsanız bu plajda düzenlenen eğlence programları güzel bir tercih olabiliyor. Adanın merkezinde bulunan Boncuk Plajı’na ada iskelesinden yürüyerek ulaşılabiliyor. Giriş ücreti alınıyor.
- Kınalıada Ayazma Plajı: Kınalıada otelleri fiyatlarıaraştırması yapıp kalacağınız yere karar verdikten sonra adadaki plajlar hakkında da bilgi sahibi olmanız gerekiyor. Adada yer alan en güzel plajlardan biri olan Ayazma Plajı, günümüzde Ayazma Kamo’s Beach Club olarak da adlandırılıyor. Doğal güzelliği ile dikkat çeken bu plajda deniz dışında yüzülebilecek havuz alternatifleri de bulunuyor. Deniz suyuyla doldurulan bu havuzlar arasında sadece çocuklar için düşünülmüş olan havuz da hizmet veriyor. Restoranı da olan bu plaj temiz denizi, eşsiz manzarası ile adanın en çok beğenilen plajları arasında yer alıyor. Ücretli olarak giriş yapılıyor.
- Ülker Halk Plajı:Ülker Halk Plajı, restoran ve plaj olarak hizmet veriyor. Ancak aynı hizmeti veren diğer plajlardan farklı olarak buraya ücretsiz olarak giriş yapılabiliyor. Sadece isteğe göre şezlong ve şemsiye kiralamak isteyenlerin bir ödeme yapması gerekiyor. Ada içinden gitmek isterseniz kısa fakat yokuşlu bir yol sizi bekliyor. Daha düz bir yoldan gitmek isterseniz daha uzun olan sahil yolunu tercih etmeniz gerekiyor. Ayrıca günün belirli saatlerinde iskeleden ücretsiz olarak tekne servisleri de bulunuyor.
- İskele Halk Plajı: İskele Plajı, vapur iskelesinin sağında ve solunda yer alıyor. Böylelikle denize girerken adaya gidip gelen vapurları izleme şansınız oluyor. Plaja ücretsiz olarak girilebiliyor, ancak şezlong ve şemsiye kiralamak istediğinizde bir ücret ödemeniz gerekiyor.
Yukarıda bahsedilen plajlar dışında Onur Beach, Noya Beach, Yuka Beach, Jarden Beach de Kınalıada’da gidebileceğiniz plajlar arasında yer alıyor.
Kınalıada’da Ne Yapılır ve Ne Yenir?
Hiçbir motorlu taşıtın ya da faytonun görülmediği Kınalıada’nın sakin ve huzurlu sokaklarında gezmek ve tarihi dokuyu keşfetmek Kınalıada’da yapılabilecek en güzel etkinliklerden biri olarak öne çıkıyor. Prens Adaları’nın en küçüklerinden biri olduğu için tüm adayı baştan sona yürüyerek keşfetme şansınız oluyor. Yürümek istemeyenler için ise adaların en gözde aktivitelerinden biri olan bisiklet turları, Kınalıada’da yapılacaklar listesinde de yer alıyor.
- Kınalıada’da yapılacaklar listesinde manzara izlemek de yer alıyor. Enfes İstanbul manzarasının keyfini çıkarmak için adanın 3 ayrı tepesi bulunmaz bir nimet olarak Kınalıada butik otelleri ya da Kınalıada ucuz otellerseçeneklerini değerlendiren ada ziyaretçilerinin tercihine sunuluyor. Ayrıca bu tepelere çıktığınızda paha biçilemez fotoğraflar çekmek de fotoğraf tutkunları için başka bir aktivite alternatifi oluyor. Kınalıada’nın nostaljik sokakları, tarihi yapıları, köşkleri ve konakları da fotoğrafçılar için çekim noktası oluyor.
- Ayrıca Kınalıada Su Sporları Kulübü sayesinde muhtelif su sporlarını deneyimleyebilme ve tatilinize farklı bir heyecan katma imkanınız oluyor.
- Kınalıada’da yapılacakları öğrendikten sonra sıra Kınalıada’da nelerin tadına bakabileceğinize geliyor. Tarihi adaya gidince yemeden dönmemeniz gerekenler arasında deniz ürünleri yer alıyor. Adanın balıklarının çok lezzetli olduğu biliniyor. İstanbul manzarasına karşı yediğiniz tüm yemekler daha lezzetli bir hâle geliyor. Ayrıca kokoreç ile Girit ve Rum mezeleri de Kınalıada’da tadına bakmanız gerekenler arasında bulunuyor.
Kınalıada’ya Ne Zaman ve Nasıl Gidilir?
Kınalıada’nın her mevsim ziyaretçisi olsa da burada en güzel zaman ilkbahar ve sonbahar aylarında geçiriliyor. Yine de turist yoğunluğu sizin için sorun olmazsa yaz mevsiminde, soğuk hava şartlarından rahatsız olmuyorsanız kış mevsiminde burada unutulmaz anıları geride bırakma şansınız oluyor. Zira Kınalıada, nostaljik görüntüsünden ve tarihi dokusundan yılın hiçbir zamanında ödün vermiyor. Ancak ne zaman giderseniz gidin, Kınalıada otel rezervasyonişlemlerinizi önceden yaptırmanız tatilinizi daha ucuza getirmeniz noktasında işinize yarıyor.
Ulaşım noktasında ise Kınalıada ziyaretçilerine zorluk çıkarmıyor. İstanbul’a geldiğinizde tarihi adaya kolayca ulaşma şansınız oluyor. Günün belirli saatlerinde Eminönü, Bostancı, Kabataş, Kadıköy ve Karaköy iskelelerinden Kınalıada’ya vapur ya da motor seferleri düzenleniyor. Adalar otellerinebu şekilde gelebilirsiniz.
Kınalıada Otelleri Hakkında
Otel Sayısı |
2 |
---|---|
En Uygun Otel | Noya Kösk Otel |
En Uygun Otel Gecelik Konaklama Ücreti | 8.353 TL |
En Yakın Havalimanı |
- |
En Yakın Otogar |
- |