Çavdarhisar Otelleri

En Popüler Çavdarhisar Otelleri
Çavdarhisar Otobüsle Ulaşım

Çavdarhisar Hakkında

Çavdarhisar Otelleri

Kütahya ilinin bir ilçesi olan Çavdarhisar, şehrin merkezine 58 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Önceleri yakınlarında bulunan Emet ilçesine bağlı bir kasaba statüsündeki Çavdarhisar, uzun uğraşlar sonucu ilçe olmaya hak kazanmış. Köklü bir geçmişe ve tarihî zenginliğe ev sahipliği yapan bu ilçe, kültürsever tatilcilerin uğrak noktalarından biri. Aizanol Antik Kenti, ilçenin geçmiş dönemlerine ışık tutan önemli tarihî kalıntılardan biri olarak biliniyor. İlçede bulunan antik dönem stadyum-tiyatro kompleksi de bu yapıtların dünya üzerindeki ilk örneklerinden biri hâlinde. Ayrıca dünyanın ilk borsa yapısına da burada rastlanıyor. Ön plana çıkan bu tarihî kalıntıların yanı sıra Çavdarhisar, daha pek çok önemli eseri sınırları içerisinde barındırıyor.

İlçenin tarihî motifler açısından bu kadar gelişmiş olması, Kütahya Çavdarhisar bölgesini kültür turizmi için önemli bir konuma getiriyor. Bölge, bünyesinde o kadar çok tarihî öge barındırıyor ki yapmak istediğiniz kültürel tatili birkaç gün uzatmanızı tavsiye ediyoruz. Böylece Çavdarhisar otellerinde konaklayarak tatilinizi daha verimli hâle getirebilirsiniz. Konaklama sayesinde mutlaka görmeniz gereken yerleri endişesiz bir şekilde gezebilmeniz ve ilçeyi daha iyi tanıyabilmeniz mümkün. Sizin için hazırladığımız bu yazıyı okuyarak kültürel amaçlı yapmayı planladığınız tatilinize en uygun Çavdarhisar otellerihakkında bilgi alabilirsiniz.

Çavdarhisar Hakkında

Çavdarhisar’da yapılan arkeolojik kazı çalışmalarının sonucuna göre ilçenin yerleşim tarihi, M.Ö. 3000 yıllarına dayanıyor. Bölgede bulunan Aizanol Antik Kenti; meşhur eski Efes, Bergama ve Side şehirleri ile çağdaş sayılıyor. Antik kentin adı, mitolojik kaynaklara göre Azan adlı kahramandan geliyor. Azan, tanrıça Meter Steunene’nin kutsal mağarasının çevresinde yaşayan Frigyalıların su perisi olan Erato ve Kral Arkas’ın birleşmesinden meydana gelmiş olan bir kahraman. Bu kent, bir zamanlar antik Frigya’ya bağlı olarak yaşayan Aizanitislerin ana yerleşim alanı olarak biliniyor.

Helenistik döneme gelindiğinde ise bölge, Britanya ve Bergama arasında sürekli el değiştirmiş. M.Ö. 133 yılına geldiğimizde ise antik kent, Roma hâkimiyeti altına girmiş. Roma döneminde tahıl ekimi, yün ve şarap üretimine önem verilmiş. Bu da bölgenin ününün sınırlarının dışına yayılmasını sağlamış. Bölgede kesin şehirleşme bulgularına resmî şekilde 1. yüzyılın sonlarında rastlanıyor. Bu yerleşim yeri, ışıltılı dönemini 2. yüzyılda yaşamış. Öyle ki kent, erken Bizans döneminde piskoposluk merkezi olarak kullanılmış. Ancak 7. yüzyıldan itibaren bölge önemini yitirmiş.

Çavdarhisar hakkındabilmeniz gerekenler arasında bölgenin yeniden keşfi de bulunuyor. Önemini kaybettikten sonra bölgenin tapınak düzlüğü, Ortaçağ’da hisara dönüştürülmüş ve ardından 13. yüzyılda Selçuk Beyliği egemenliği altındayken Çavdar Tatarları tarafından üs olarak kullanılmış. 1824 yılında Avrupalı gezginler tarafından yeniden keşfedilen bölgede yapılan incelemeler sonrası 1926 senesinde arkeolojik kazı çalışmalarına başlanmış. Bölgede bulunan birçok tarihî yapıt, Roma İmparatorluğu’nun hüküm sürdüğü dönemlere ait. Tüm bu zengin tarihî yapıtları doya doya gezmek için Kütahya Çavdarhisar otellerinde konaklamanızı öneriyoruz.

Çavdarhisar’a Nasıl Gidilir?

Çavdarhisar, kültürel birikimi ile göz dolduran bir ilçe demek yeri. Sınırları içerisinde bulunan görülmeye değer tarihî yapıtlar sayesinde bölge, kültür amaçlı geziler için sık sık tercih ediliyor. Bu tercihler de ilçenin ulaşım konusunda pek çok alternatife sahip olmasını sağlıyor. Çavdarhisar’a gitmek için daha ekonomik olması sebebiyle akla ilk gelen ulaşım alternatiflerinden biri elbette ki otobüs yolculuğu. Bu ilçeye otobüsle ulaşabilmek için Çavdarhisar otobüs biletialmanız yeterli. Farklı şehirlerde bulunan terminallerden Çavdarhisar’a sıklıkla sefer düzenleniyor. Bu da ilçeye kolayca ulaşım sağlayabileceğiniz anlamına geliyor. Yolculuğunuz bittikten sonra otogarda inip toplu taşıma araçlarını ya da taksileri kullanarak kalmak istediğiniz Çavdarhisar oteline giriş yapabilirsiniz.

Çavdarhisar’a daha hızlı bir biçimde ulaşmak istiyorsanız Kütahya’da bulunan Zafer Havalimanı’nı kullanabileceğinizi de belirtelim. Bulunduğunuz ilden Kütahya uçak biletialıp kısa süre içerisinde şehre varabilirsiniz. Havalimanında bulunan toplu taşıma araçları ya da taksileri kullanarak Çavdarhisar ilçesine kolayca geçebilirsiniz. Tatil boyunca rahat ve özgür bir şekilde seyahat etmek için Kütahya araç kiralamafırsatlarını da değerlendirebilirsiniz. Bu seçeneğin yanı sıra ilçeye özel araçla da ulaşabilmeniz de mümkün. Özel araç ile Çavdarhisar’a gidecekseniz şu mesafe ve varış süresi bilgilerine ihtiyacınız olabilir:

  • İstanbul - Çavdarhisar arası ortalama 383 kilometre. Varış süresi yaklaşık olarak 5 saat.
  • İzmirlilerin ise Çavdarhisar’a varması için 283 kilometre boyunca araç kullanması gerekiyor. Yaklaşık olarak yola çıktıktan 4 saat sonra ilçeye ulaşılabiliyor.
  • Ankara’dan gelecek ziyaretçilerin de 369 kilometre yol kat etmesi gerekiyor. 5 saat içerisinde Çavdarhisar’a varmak mümkün hâle geliyor.

Çavdarhisar Konaklama Seçenekleri

Çavdarhisar, konaklama bakımından çok geniş alternatiflere sahip olan bir yer değil. İlçe merkezinde tercih edebileceğiniz birkaç otel bulunuyor. Gdz Hotels Çavdarhisar, bu tesislerden biri. Diğeri ise Çavdarhisar House. Bu otellerde konaklama ve restoran imkânının yanı sıra havuz, hamam, bar ve SPA gibi olanaklar bulunuyor. Ancak ilçede genel olarak pansiyonculuk anlayışı hâkim. Dolayısıyla internet üzerinden Çavdarhisar otelleri araştırırken sıklıkla pansiyonlara denk gelmeniz mümkün. Çavdarhisar pansiyonları ilçede daha büyük bir önem tutuyor. Pansiyon seçeneği, tesise bağlı kalmadan gönlünüzce gezebilmenize de imkân tanıyor.

Çavdarhisar haricinde çevrede bulunan Kütahya otellerinde konaklamayı da tercih edebilirsiniz. Merkezden sonra tesisler, Gediz, Emet ve Yoncalı gibi ilçelerde yoğunlaşıyor. Genel olarak oda kahvaltı şeklinde hizmet gösteren otellerin bazıları da termal özelliğe sahip. Bu da kış turizminde sıklıkla tercih ediliyor. Bütçenizi sarsmadan tatilinizden verim alabilmek için rezervasyon yapacağınız sitelerin Çavdarhisar otelleri fiyatlarını inceleyebilirsiniz. Bazı siteler, kimi zamanlarda konaklama fiyatlarına çeşitli indirimler uygular. Siteleri düzenli olarak takip ederek uygun fiyatlı Çavdarhisar otellerinden dilediğinize yerinizi ayırtabilirsiniz.

Çavdarhisar’da Gezilecek Yerler Nelerdir?

Çavdarhisar ilçesi, antik Frigyalılar’a ev sahipliği yapmış olan bir bölge. Antik Yunan tarihçi Heredot'a göre dünyanın eski topluluğunun Frigler olduğunu düşünürsek, ilçenin kökenleri aklımızın alabileceğinin de ötesine dayanıyor. Bu da Çavdarhisar’ın gezip görülmesi gereken pek çok yeri bulunduğunun bir göstergesi. İlçeye gitmişken şu yerleri gezmeden mutlaka dönmemelisiniz:

  • Zeus Tapınağı: Bu yapı, Anadolu’nun iyi korunmuş olan tapınaklarından biri. 9,30 metre uzunluğundaki yekpare sütunlar ve benzeri görülmemiş alt bölümler görülmeye değer. Mimarî açıdan son derece zengin olan bu tapınağa Çavdarhisar’dayken mutlaka gitmenizi tavsiye ediyoruz.
  • Antik Tiyatro-Stadyum Kompleksi: Bu antik yapı hem stadyum hem de tiyatro olarak kullanılabilir olmasıyla yine dünyanın ilk çok amaçlı komplekslerinden biri. M.S. 2 veya 3. yüzyılda inşa edilen 13.500 kişilik stadyum ile 15.000 kapasiteli tiyatro iki ana kapı kullanılarak birbirine bağlanıyor. Bu, dünyada eşi benzeri görülmemiş bir örnek. Orijinal yapı ise arenaya benzetilmiş.
  • Antik Ticaret Borsası: M.S. 2. yüzyılda inşa edilmiş olan bu yapı, dünyanın ilk borsası olarak kayıtlara geçiyor. Bu binada ilk borsa işlemleri yapılmış ve dönemin Roma İmparatoru Dioleteianus tarafından enflasyonla mücadele etmek için hazırlanan mal satış bedelleri, taş bloklar üzerine yazılmış. Bir bakıma bu kalıntılar, antik dönemin ticari ve ekonomik kaygılarına da ışık tutuyor.
  • Kara Alabalık Tesisi: İlçenin merkezine bağlı olan Gökler Çayı üzerine kurulu bu alabalık çiftliği, görülmeye değer bir faaliyete sahip. Tesiste yıllık ortalama 950 ton alabalık üretiliyor. Burada üretilen alabalıklar, başta Avrupa Birliği ülkeleri, İsrail ve Rusya’ya ihraç ediliyor.

Son olarak, alabalık tesisi hariç yukarıda listelediğimiz tüm yerler, Aizonai Antik Kenti’nin içerisinde bulunuyor. Dolayısıyla bu antik kente giriş yaparak listedeki yerler başta olmak üzere daha pek çok mimarî eser ve tarihî kalıntılar ile karşılaşmanız mümkün. Günümüze kadar harika bir şekilde korunmuş olan Aizonai Antik Kenti, olanca güzellik ve heybetiyle ziyaretçilerini bekliyor.

Çavdarhisar Otelleri Hakkında

Otel
Sayısı
-
En Yakın
Havalimanı
-
En Yakın
Otogar
-

Sıkça Sorulan Sorular

hotel