Midyat Otelleri
-
İstanbul - MidyatOtobüs Bileti840 TL
-
Adana - MidyatOtobüs Bileti550 TL
-
Gaziantep - MidyatOtobüs Bileti495 TL
-
Antalya - MidyatOtobüs Bileti990 TL
-
Ankara - MidyatOtobüs Bileti700 TL
-
İzmir - MidyatOtobüs Bileti840 TL
-
Diyarbakır - MidyatOtobüs Bileti250 TL
-
Mersin - MidyatOtobüs Bileti700 TL
-
Şanlıurfa - MidyatOtobüs Bileti400 TL
-
Konya - MidyatOtobüs Bileti1.200 TL
-
Van - MidyatOtobüs Bileti750 TL
-
Mardin - MidyatOtobüs Bileti150 TL
Midyat Hakkında
Midyat Otelleri
Midyat, yaklaşık 119 bin kişilik nüfusuyla, nüfus bakımından Türkiye'nin yoğun 26. şehri olan Mardin'in ilçeleri arasına giriyor. Şehir merkezine 65 km uzaklıkta yer alıyor. Mardin çevresindeki Şırnak, Batman, Diyarbakır, Siirt ve Urfa şehirleri sayesinde stratejik bir konumda bulunuyor. Farklı inanç ve kültürden birçok medeniyeti üzerinde barındıran bölge, tarihi dokusuyla açık hava müzelerini andırıyor.
Midyat, hem tarihi hem de kültürüyle ön plana çıkıyor. Oyulmuş duvarları, avlulu evleri, dar sokakları, panoramik manzaraları ve egzotik atmosferi burayı tarihi bir bölge yapıyor. Tarih boyunca burada çiftçilik, hayvan yetiştiriciliği ve el sanatlarıyla ilgili faaliyetler bulunuyor. Özellikle el sanatları, Midyat'ın kültürünün önemli bir parçası. Midyat'ta geleneksel el sanatlarından; gümüş işlemeciliği, bakırcılık, taş işlemeciliği, kumaş boyama, çömlekçilik, kilim dokuma ve kuyumculuk günümüzde de ön plana çıkıyor.
Midyat tarihiyle, kültürüyle ve geleneksel sanatlarıyla insanların dikkatini çekiyor. Günümüzde gelişmeye devam eden ilçede turizm sektörü de gelişiyor. Özellikle tarihi yerleri, camileri, kiliseleri, manastırları ve konakları insanların buraya tatile gelme nedenlerinden. Midyat kültürel bir tatil için ideal yerler arasına giriyor. Günümüzde diziler ve belgesellerle bölgeye olan ilgi artıyor. Özellikle din ve kültür turizmi bölgede etkili.
Tüm bu sebeplerle artan ilgiyle birlikte, konaklamaya gelen turistler için kalacak yerlerde de artış gözüküyor. Mardin Midyat otellerigelişen turizm ve gelişen hizmet sektörünün parçası. Midyat otelleritasarımlarıyla dikkat çekiyor. Otellerden bazıları tarihi bir görüntüye; Arap ve Süryani esintilerinin hakim olduğu çekici mimariye sahip. Midyat otelişletmeleri odaların tasarımına da önem gösteriyor. Buradaki otellerde kalacağınız odalar doğu kültürüne göre gösterişli ve geleneksel olarak düzenlenmiş olabiliyor. Buralarda konaklarken kendinizi geçmişte ve tarihle iç içe hissediyorsunuz. En iyi Midyat otellerisahip olduğu eşsiz tasarımlarla ortaya çıkıyor. Mardin otelleritarihin içinde hissedeceğiniz bölge size unutulmaz bir tatil sunuyor.
Midyat tatili için ulaşım seçenekleri bulunuyor. Midyat otobüs biletialarak tarih kokan bu yere gelebilirsiniz. Kısa süre zarfında bölgeye ulaşmak isterseniz Mardin uçak biletialarak da gidebilirsiniz. Bölgenin tadını daha rahat çıkarmak için Mardin araç kiralamahizmetinden yararlanabilirsiniz.
Midyat Gezilecek Yerler
Midyat Bölgesi tarihiyle, kültürüyle ve bunları simgeleyen yapılarıyla gezilmesi gereken birçok yere sahip. Midyat hakkındabüyüleyici atmosferi ile birlikte kültürel, tarihi ve doğa gezileri yapabileceğiniz yerler şunlar;
- Midyat Kent Müzesi:Midyat'ın tarihini ve kültürünü yansıtan eserlerin yer aldığı müze merkeze 4 kilometre mesafede bulunuyor. Müze içinde, Midyat'ta yaşamış Sümer, Pers, Roma, Bizans, Arap ve Türk toplumlarının yaşamına ve tarihine dair koleksiyonlar bulunuyor. Buraya geldiğinizde müzenin yanında antika dükkanlarını, geleneksel halı, kilim dükkanlarını da ziyaret edebilirsiniz.
- Midyat Konuk Evi:Merkeze 2 km mesafede bulunan Midyat Konuk Evi, son dönemlerde burada çekilen dizilerle popülerlik kazandı. Üç katlı tarihi konağın giriş katında sevdiklerinize hediyeler alabileceğiniz dükkan ve dinlenebileceğiniz bir kafe bulunuyor. Konuk evi mimarisiyle, taş işçiliğiyle gezilmesi gereken yerlerden.
- Tarihi Midyat Evleri:Midyat'ın tarihini yansıtan, dar sokaklarında bulunan tarihi evler binlerce yıldır farklı kültürdeki insanların yaşam sürdüğü yerlerden. Her yıl dikkat çekici mimariye ve tarihe sahip bu evler ziyaretçi akınına uğruyor. Doğu kültürünün ve sanatının parçası olan evler turizmin önemli bir parçası.
- Kültür Evi:Merkeze 4 kilometre mesafede yer alan Kültür Evi, tarih boyunca birçok medeniyetin günlük yaşamının izlerini barındırıyor. Kültür Evi içinde eserler sergileniyor, gösteriler yapılıyor ve sanata dair nesneler bulunuyor.
- Zaz Köyü:Midyat'a geldiğinizde egzotik atmosferi olan Zaz Köyü'nü, içindeki 6-7. yy'a ait olduğu düşünülen sur içindeki kiliseyi ve Kapadokya benzeri taş evleri ziyaret edebilirsiniz.
- Turabdin Platosu:Midyat'ın doğal güzelliklerinden biri olan Turabdin Platosu "Tanrı Hizmetkarları Dağı" olarak da biliniyor. Bölgede inşa edilmiş Hristiyan dini yapıları ve burada yaşamış din insanları bu ismi almasının nedeni. Süryanilerin kutsal olarak ilan ettiği bölge manzaraları ve sahip olduğu Midyat hakkında hikayeleriyle gezilmesi gereken yerlerden.
- Meryem Ana Kilisesi:Merkeze 23 kilometre mesafede bulunan kilise, Anıtlı Köyü içinde yer alıyor. 6. yy'da inşa edildiği düşünülen yapı yüzyıllar boyunca din merkezi olarak kullanılıyor. Mimarisi ve tarihiyle görülmesi gereken yerler arasına giriyor.
- Mor Gabriel Manastırı:Merkeze 22 kilometre mesafede bulunan manastır, Midyat'ın Güngören mevkiinde konumlanıyor. 397 yılında inşa edilen yapı, Süryani Dönemi'nin eski manastırı olmasıyla ön plana çıkıyor. 1500 yıldan fazla tarihe sahip manastır hâlâ aktif olarak kullanılıyor. İçerisinde gezebileceğiniz farklı medeniyetlere ait tarihi mekânlar bulunuyor. Burayı sahip olduğu tarih ve kültürü görmek için ziyaret edebilirsiniz.
- İzozoel Kilisesi:Midyat'ın köylerinden Altıntaş'ın gösterişli tepe noktasına inşa edilen kilise taş işçiliğinin önemli bir parçası. Sahip olduğu görkemli atmosfer ve taş işlemeciliği sanatı için gezilebilecek yerlerden.
Midyat Tarihi
Midyat isminin kökenine dair farklı görüşler bulunuyor. Bir görüşe göre Arapça, Farsça ve Süryanice dillerinin karışımından meydana gelen isim zamanla değişerek ayna anlamındaki Midyat ismini alıyor. Başka bir görüş ise "Matiate" kelimesinden türetildiği. Mağaralar Kenti anlamına gelen Matiate, Asur yazıtlarında yer alıyor.
Midyat'ın üzerindeki ilk yerleşimin mağaralar olduğu biliniyor. Bölgedeki yaşam Romalılar Dönemi'nden günümüze kadar uzanıyor. Midyat Bölgesi Dicle ve Fırat nehirleri arasında verimli topraklara sahip. Asya'dan Anadolu'ya gelen Eti Türkleri'nin de buraya yerleştiği biliniyor. Eti Türkleri Midyat'ı mağara şehri olarak düzenleyip, hayvanlarıyla birlikte burada yaşıyorlar. Midyat'ın altında yer alan mağaralar eskilerde barınak olarak işlev gösteriyor. Bu mağaralar birbirleri arasında geçiş yapacak bağlantılara sahip.
Eti Türkleri'nden sonraya bölgeye Kumuk Türkleri'nin de yerleştiği biliniyor. Bu dönemde Asuriler ve Kumuk Türkleri arasında savaş oluyor. Bölgenin ikisi arasında el değiştirdiği biliniyor. Kumuklar uzun bir dönem bölgede hakim oluyor. M.Ö. 500-100 tarihlerinde bölgede birçok istila yaşanıyor. Bu dönemlerde Makedonya, Pers ve Roma hakimiyeti söz konusu. Midyat'ın tam olarak yerleşim yeri haline gelmesi ise Selevkoslar zamanında oluyor. 5. yy'a kadar Hristiyanlığın hakim olduğu topraklar, 6. yy'dan itibaren İslamiyet'in de etkisine giriyor. Arap akınlarıyla İslamiyet'in bölgede yayılmasıyla, bölgedeki yapılar da doğu etkisiyle şekilleniyor.
Abbasiler döneminde Midyat'ta imar faaliyetleri yapılıyor. Harun El Reşit zamanında yapılan köylerle bölgeye yerleştirilen insanların sayısı artıyor. Beylikler döneminde de etkin bir faaliyeti olan Midyat, 1810 tarihinde ilçe haline geliyor.
Midyat'ta Ne Yenir?
Midyat üstünde barındırdığı farklı medeniyetler sayesinde çok çeşitli bir mutfağa sahip. Mardin Midyat tatil yaptığınız yerlerde deneyebileceğiniz geleneksel lezzetler bulunuyor. İpek Yolu üzerinde yer alması, tarih boyunca birçok kültürün bölgeden geçmiş olması buradaki lezzet çeşitliliğinin nedenleri arasında. Midyat hakkında bilmeniz gereken şeylerden biri de sahip olduğu geleneksel tatlar. Sizi büyüleyecek ve damağınızda unutulmayacak lezzetler bırakacak Mardin Midyat'a özgü geleneksel lezzetlerden bazıları şunlar;
- Accin:Köftelik bulgur, baharat ve yumurtayla yapılan bu tarifi ziyaret ettiğiniz köylerde deneyebilirsiniz.
- Mardin Çöreği:Mardin'in dar sokaklarında gezerken, neredeyse her sokak başında ilginç baharatlarla yapılan bu çöreğin tadına bakabilirsiniz.
- Kibbe Dolması:Mardin'in yöresel lezzetlerinden olan kibbe dolması bölgede oldukça popüler. Merkezdeki restoranlarda bu lezzetin tadına bakabilirsiniz.
- Sembusek:Mardin bölgesine ait bir sarma çeşidi olan Sembusek, Süryani mutfağına ait izler taşıyor. Denemeniz gereken doyurucu ve geleneksel lezzetler arasına giriyor.
- Kahiye Tatlısı:Mardin'e özgü yapılan tatlı katmer ile benzer görüntüye sahip. Bölgedeki restoranlarda veya kaldığınız otellerde bu tatlıyı mutlaka denemelisiniz.
- Harire Tatlısı:Mardin yöresine ait pekmezle yapılan tatlı oldukça popüler.
- Zingil Tatlısı:Mardin'e ait şerbetli bir hamur tatlısıdır. Akşamları yemek oldukça keyifli.
- Mırra Kahvesi:Arap coğrafyasına ait birkaç kez demlenerek yapılan kahve de Midyat mutfağında yerini alıyor. Farklı bir kültüre ait kahveyi denemelisiniz.
Midyat 5 Yıldızlı Oteller
Tatilinizi iyi şekilde geçirmeniz için Midyat'ta birçok otel işletmesi bulunuyor. Konforun ve hizmet kalitesinin üst sırada olduğu 5 yıldızlı oteller, bölgede çok dikkat çeken işletmelerden. Midyat otelleri 5 yıldızlıolanlar mimarisiyle, şık oda tasarımlarıyla, özellikleriyle, sağladığı ek hizmet ve olanaklarla dikkat çekiyor. Tatil yaparken aradığınız üst düzey hizmet ve kaliteyse 5 yıldızlı Midyat Otelleri tam size göre.
Üst düzey hizmetin verildiği otellerde çok dikkat çeken Arap mimarisine ait dış mimari. Otellerin inşasında kullanılan malzeme, taş işçiliği, süslemeleri tarihin içinde tatilinizi yaptığınızı hissettiriyor. Otelin odalarında kullanılan görkemli ve dikkat çekici eşyalar da Arap kültürünün parçası. Bölgedeki 5 yıldızlı otellerin çoğu bu özelliklere sahip.
Midyat Otel Fiyatları
Midyat gelişmekte olan turizm sektörlerinden. Burada bulunan hizmet sektöründeki oteller de yenilenmeye ve büyümeye devam ediyor. Midyat otelleri fiyatları konaklama seçeneğine, yıldız sayısına ve verdiği hizmetlere göre farklılık gösteriyor. Bütçenizi belirledikten sonra konaklama yerinden ne beklediğinizi belirlemeniz gerekiyor. Midyat'ta otel fiyatları, otellerin verdiği hizmetle doğru orantılı.
Midyat'ta hotel, konak ve butik oteller bulunuyor. Midyat otelleri ucuzolanlar düşük yıldıza sahip işletmeler. 4 yıldızdan düşük olan oteller oda ve bazı ek hizmetlere sahip. Bütçenize göre Midyat ucuz otelişletmelerini tercih edebilirsiniz. En uygun Midyat otelleritarihi dokudan ve mimariden arınmış, daha sade görüntüye sahip ve merkeze yakın olanlar. Otellerin sahip olduğu konum da fiyatı etkiliyor.
Tatilinizi Midyat'ta geçirmek istiyorsanız her bütçeye ait konaklama hizmeti bulunuyor. Lüks bir tatil geçirmek istiyorsanız butik otel ve konakların tam size göre olduğunu söyleyebiliriz.
Midyat Otelleri Hakkında
Otel Sayısı |
29 |
---|---|
En Uygun Otel | Midyat Ladinos Otel |
En Uygun Otel Gecelik Konaklama Ücreti | 1.227 TL |
En Yakın Havalimanı |
Batman Havalimanı |
En Yakın Otogar |
Midyat Otogarı |