Fatsa Otelleri
-
İstanbul - FatsaOtobüs Bileti600 TL
-
Ankara - FatsaOtobüs Bileti450 TL
-
İzmir - FatsaOtobüs Bileti900 TL
-
Aksaray - FatsaOtobüs Bileti1.015 TL
-
Trabzon - FatsaOtobüs Bileti210 TL
-
Samsun - FatsaOtobüs Bileti200 TL
-
Antalya - FatsaOtobüs Bileti950 TL
-
Bursa - FatsaOtobüs Bileti700 TL
-
Gebze - FatsaOtobüs Bileti600 TL
-
Erzurum - FatsaOtobüs Bileti700 TL
-
Kayseri - FatsaOtobüs Bileti780 TL
-
İzmit - FatsaOtobüs Bileti600 TL
Fatsa Hakkında
Fatsa Otelleri
Fatsa bölgesi,Karadeniz Bölgesi’nde bulunan Ordu’nun ilçelerinden bir tanesi. Karadeniz kıyısına 2 km, şehir merkezine 55 km mesafede bulunan ilçe doğa güzelliklerine sahip. Tarihi, kültürü, plajları ve şifalı sularıyla dikkat çekiyor. Karadeniz ikliminden dolayı Fatsa Bölgesi yıl boyu yağış alıyor. Bu sayede bölgedeki ormanlar oluşuyor ve bitki yönünden zengin bir hâle geliyor. Doğayla iç içe olmak istiyorsanız, Fatsa gitmeniz gereken yerler arasında bulunuyor. Yeşil ve mavinin birlikte seyredildiği bölgede doğa tatili yapabiliyorsunuz.
Fatsa doğaseverlerin yıl boyunca, her dönem tatil yapabileceği bir yer. Kışları kültür, iş ve doğa gezileri; yazları da deniz tatili yapabilirsiniz. Tarihi yerlerinde gezerken, bölgenin kültürüne iyice hâkim olabilirsiniz. İş seyahatlerinizde ise doğanın içindeki bu yer size huzur verebiliyor. Doğa gezilerinizi yeşillikler içinde yürüyerek ya da araç kullanarak yapma imkânınız bulunuyor. Ormanın içinde bisiklet, motor araçlarına uygun patikalar yer alıyor.
Yazları keyif için yapabileceğiniz deniz tatili için ise bölge ideal. Berrak suyu, sahil boyunca uzanan plajı, plajlarda yararlanabilecek imkanlarla keyifle tatilinizi geçirebilirsiniz. Tatilinizi yapmadan önce seçeceğiniz konaklama yeri büyük önem taşıyor. Yapacağınız tatil şekline göre uygun Ordu otellerine rezervasyon yapabilirsiniz. Fatsa’daki otellerkıyı şeridinde, merkezde, ormanın içinde konumlandırılıyor. Tatil yapmak için sıkça tercih edilen yerlerden biri olduğundan Fatsa otelolanakları da oldukça fazla. Her şey dahil olan otellerde gün boyu imkanlardan faydalanabiliyor, apart otellerde evinizde gibi vakit geçirebiliyor, pansiyonların sıcak ambiyansında konaklayabiliyor ya da Fatsa termal otellerindesağlıklı ve keyifli vakitler geçirebiliyorsunuz. Fatsa tatil otellerininsunduğu hizmetlere bakarak gideceğiniz oteli seçmeniz gerekiyor. Gideceğiniz otelin aktivitelerinden faydalanarak, çevre turlarına katılarak tatilinizi daha eğlenceli hale getirebiliyorsunuz.
Fatsa’da Gezilecek Yerler
Fatsa hakkındaöğrenmek istediğiniz bilgilere gezerek ulaşma imkanınız bulunuyor. Ordu Fatsa tatil yerlerigezinizde, bölgeyi gezerek kültür, tatil ve sosyal yaşamı öğrenebiliyorsunuz. Fatsa tatil yerlerinegittiğinizde doğa güzelliklerini, tarihi yapıları gezebileceğiniz yerler şu şekilde;
- Yalıköy:Doğanın içinde yer alan Yalıköy sahip olduğu manzarayla oldukça dikkat çekiyor. Eski Samsun-Ordu yolu üzerinde bulunan yer sahil kasabası niteliği taşıyor. Manzarasında gözüken masmavi deniz ve çevresindeki ormanla turistler tarafından tercih ediliyor. Yüksek rakımlı bölge uğramanız gereken yerler arasında.
- Gaga Gölü:İlçe merkezinden 10 km yol aldıktan sonra ulaşacağınız göl Meşebükü ve Yassıtaş köylerinin arasında bulunuyor. Bitki örtüsü zengin olan göl, doğa ile iç içe olmanızı sağlıyor. Gölün biriktiği çukur heyelan sonucunda oluşuyor ve yoğun yağmurlarla bugünkü haline geliyor. Bolaman Irmağı’na bağlı gölde kadife ve sazan balık türleri bulunuyor.
- Bolaman:İçerisindeki tarihi yapılar ve doğal güzellikleriyle görmeniz gereken yerlerden birisi de Bolaman bölgesi. Fatsa İlçesi’nin sahil kasabaları arasında bulunuyor. Tarihi bir gezi yapmak istiyorsanız burayı mutlaka görmeniz gerekiyor.
- Bolaman Kalesi ve Konağı:Bolaman Kalesi ve Konağı, Fatsa Bölgesi’nin simgeleri arasına giriyor. İlçe merkezine 9 km mesafede bulunan mekanlar, Fatsa-Ordu karayolunun üzerinde bulunuyor. İnşa edildikleri dönemin Pontus Rum Devleti olduğu düşünülüyor. Bunun nedeni de yapıların mimari özellikleri. Günümüze sağlam şekilde ulaşmış yapıların tam tarihi bilinmiyor.
- Sarmaşık Kaplıcaları:Şifalı kaplıcalardan olan Sarmaşık Kaplıcaları ilçe merkezine 10 km uzaklıkta. Bu kaplıcalar Fatsa’nın sağlık turizmini geliştiriyor. Cenevizliler döneminden günümüze gelen kaplıcalar şifalı sulara sahip. Romatizma, kadın hastalıkları ve kireçlenme rahatsızlıkları çekenler tarafından ziyaret ediyor. Suyu renksiz, berrak, kokusuz ve 47 derece olan kaplıcaya şifa bulmak ve rahatlamak için gidebilirsiniz.
- Fatsa Adası:Karadeniz Bölgesi’nin sayılı adalarından olan Fatsa Adası, sahile 2 km uzaklıkta konumlanıyor. Ağaç ve bitki örtüsünün olmadığı ada taş ve kayalar ile dikkat çekiyor. Fatsa Adası efsanelere ev sahipliği yapıyor. II. Farkanes Dönemi’nde kralın kızını korumak için buraya kale yaptırıldığı biliniyor ancak günümüze gelmedi. Geçmişte denizin altından ulaşım için bir tünel olduğu da biliniyor ancak kale gibi onun da kalıntılarına rastlanmıyor.
- Cıngırt Kaya Mezarları:Kaya blokları üzerinde kurulmuş antik bir yerleşim yeri özelliği taşıyan mezarlık ilgili çekici. İlçe merkezine 5 km mesafede olan yere mezarları, dehlizleri, nişleri ve duvar kalıntılarını görmek için gidebilirsiniz.
- Göreği Manastırı:Fatsa ilçe merkezine 5 km uzaklıkta bulunan yer, Evkaf Köyü’nde yer alıyor. Pond Devleti’nin kale, kilise, manastır ve şato kompleksiyle inşa ettiği yerden günümüze sadece manastırı ulaştı.
- Kız Kulesi:Kont Polenon tarafından gözetleme yapılan kule günümüzde ziyaret amaçlı kullanılıyor. Gittiğiniz zaman siz de bu eski yapıyı ziyaret edebilirsiniz.
Özel araç konforuyla bu lokasyonları gezmek için Ordu araç kiralama seçeneklerini de değerlendirebilirsiniz.
Fatsa Plajları
Fatsa Bölgesi, ilçe merkezleri ve çevre bölgelerde bulunan 8 plaja sahip. Plajların bazılarında şemsiye, şezlong, WC ve duş hizmeti sunuluyor. Bu hizmetlerin olmadığı plajlarda ihtiyaçlarınızı kendiniz karşılıyorsunuz. İlçenin içindeki belediye plajlarında ücret alınmıyor. Fatsa ucuz otellerdekonaklama sağlayarak, plaj hizmetlerinden ücretsiz yararlanma imkânınız bulunuyor. Ordu Fatsa otellerindekalırken kullanabileceğiniz plajlar şunlar:
Fatsa’da Ne Yenir?
Fatsa Tatili sürecince, ilçenin geleneksel lezzetlerini denemeniz tavsiye ediliyor. Bu lezzetlere restoranlarda ve aile işletmelerinde denk gelebiliyorsunuz. Karadeniz Bölgesi’nde yer almasından dolayı, Karadeniz Bölgesi’ndeki meşhur lezzetlere Fatsa Bölgesi’nde de rastlayabiliyorsunuz. Farklı olarak ilçenin kendine has pişirme teknikleri bulunuyor. Bu pişirme teknikleriyle yapılan hamsili yemekleri, sebzeleri ve pideleri denemelisiniz. Bu lezzetlerden bazıları şu şekilde sıralanıyor;
- Çamlık Plaj:Mavi bayrağa sahip plaj, yaz döneminde yüzmek için en çok tercih edilen yerler arasında. İskele ve beton platformlara sahip plajın zemini kumlu ve girişi ücretsiz.
- Fatsa Halk Plajı:Fatsa ilçe merkezinde bulunan plaj yerel halk ve turistler tarafından sıkça kullanılıyor. Hizmet kalitesinin üst düzeylerde olduğu plaja giriş ücretsiz. Yaz aylarında kalabalıklığı artan plajın denizi temiz ve zemini kumlu.
- Bolaman Plajı:Mavi bayrağa sahip plaj, halk plajı niteliği taşıyor. 200 metre uzunluğundaki plaja giriş ücretsiz. Engelli vatandaşlara yönelik imkanlar da bulunan plaj hizmet açısından oldukça zengin.
- Dolunay Plajı:İlçe merkezine yakın olan plaj, diğer plajlardan daha küçük boyutta. Plajda Fatsa Otelleritarafından misafirlere ücretsiz, dışardan gelenlere ücretli hizmetler sağlanıyor. Dilerseniz siz de bu hizmetlerden faydalanabiliyor ya da kendi eşyalarınızı getirebiliyorsunuz.
- Eski Tavla Ağzı Plajı: Fatsa tatiliyaparken en güzel manzaralı plajda yüzmek istiyorsanız buraya uğrayabilirsiniz. Plajın içinde sunulan hizmetler üst düzeyde olup girişi ücretsiz.
- Mavi Deniz Plajı:Denize girmenin yanında, oynanılan oyunlarla birçok aktivite sunan plajda girişler ücretsiz. Plajda şezlong ve şemsiye hizmeti bulunmuyor. Deniz zemini kum olan plaj çokça tercih ediliyor.
- Taze Fasulye:Zeytinyağlı olarak pişirildiği bilinen taze fasulye, Fatsa’da değişikliğe uğruyor. Haşlandıktan sonra yumurtaya bulanıp börek tavasına alınan fasulye kızartılarak pişiriliyor.
- Hamsili Ekmek:İlçede en çok tüketilen lezzetlerden olan hamsili ekmeği denemeniz gerekiyor. Mısır ununa, salamura hamsi karıştırarak yapılan lezzet tek başına öğün niteliğinde.
- Tirmit:Tirmit bitkisi yöreye has bitkilerden. Mantar gibi olan bir yapısı bulunan bitki; beyaz, krem ve sarı rengi olmak üzere üç farklı şekilde bulunuyor. Fatsa’da yapılan tirmitin diğerlerinden farklı domates ve mısır unuyla sunulması.
- Gürcü Kavurması:Karadeniz’in meşhur lezzetleri arasına giren yemek, Fatsa Bölgesi içinde geleneksel lezzetler arasına giriyor. Oldukça çeşitli malzemelerden hazırlanan yemeğin farklı lezzetini denemeniz gerekiyor.
- Sakarca Yemekleri:Sakarca bölgede yetişen bir çeşit ottur. Yörenin yemeklerine eklenen ot, ilçenin özel lezzetleri arasına giriyor. Özellikle türlülerde tercih edilen ottan; Sakarca mıhlaması, sakarca kayganası, çökülce çorbası ve sakarca turşusu gibi yemekler yapılıyor. Bölgeye özgü olan yemekleri kesinlikle denemelisiniz.
Fatsa’ya Nasıl Gidilir?
Fatsa Bölgesi, Ordu’nun Karadeniz’e kıyısı olan ilçelerinden olarak sıkça ziyaretçi alıyor. Fatsa otelleri fiyatlarınıaraştırıp, bütçenize uygun oteli tercih ettikten sonra rezervasyon yapabilirsiniz. Rezervasyondan sonra, tatil zamanında ulaşımı nasıl gerçekleştireceğinize karar vermelisiniz.
Fatsa’ya kara yolu ve hava yolu ile ulaşım sağlanabiliyor. Ordu uçak bileti aldıktan sonra Ordu-Giresun Havalimanı’nı kullanarak Fatsa’ya gelebilirsiniz. Havaalanı şehir merkezine 18 km mesafede. Havaalanına geldikten sonra Havaş ile Fatsa’ya geçebiliyorsunuz.
Kara yolu ulaşımı şehirlerarası otobüs ve özel araçlarla sağlanıyor. Türkiye’nin her yerinden özel aracınızla gelebilirsiniz. Başlangıç yerine göre Fatsa’ya D100, E80, E95, D010 ve E70 gibi karayolları ulaşıyor.
Fatsa otobüs bileti alarak da direkt Fatsa Otogarı’na gelmek mümkün oluyor. Yılın her dönemi, illerin tamamından otobüs seferleri bulunuyor. Hareket noktasına göre yolculuk süresi ve bilet fiyatları değişiklik gösteriyor. Başka bir ulaşım alternatifi olan sahil yolunu tercih ederseniz de Fatsa’ya direkt ulaşabilirsiniz.
Fatsa’da Yapılabilecek Aktiviteler
Yapacağınız Fatsa tatilini daha keyifli kılmak için, aktivitelere katılabilirsiniz. Karadeniz’e kıyısı olan Fatsa’da deniz aktiviteleri ve doğasının içinde karada yapabileceğiniz birçok aktivite bulunuyor. Fatsa Bölgesi içinde yapabileceğiniz aktivitelerden bazıları şunlar;
- Fatsa Çınar Festivali:Stadyumda düzenlenen konserler, spor yarışmaları, sergiler, kermesler ve halk oyunlarının yapıldığı festival her sene temmuz ayında düzenleniyor. Temmuz ayında buraya gelirseniz bu aktivitelere mutlaka katılmalısınız.
- Fatsa Jip Festivali:Fatsa’nın doğa güzelliklerini jip ile gezerek keşfedebileceğiniz festival her yıl haziran ayında düzenleniyor.
- Yüzme:İlçede bulunan 8 plajda, Fatsa otellerine ait açık ve kapalı havuzlarda yüzme imkânınız bulunuyor. Fatsa’nın birçok mavi bayraklı plajı olduğundan güvenle yüzebileceğiniz alanlar bulunuyor.
- Su Altı Dalışı:Adrenalin ve deniz tutkunuysanız su altı dalışını mutlaka denemeniz gerekiyor. Karadeniz’in hırçın denizi Fatsa’da sakinleşerek, su altı dalışına uygun hâle geliyor.
- Olta Balıkçılığı:Bolanab, Yalıköy, Belicesu mevkilerinde ve Fatsa İskelesi’nde yapabileceğiniz aktivite oldukça keyifli. Oltanızı kendiniz getirebiliyor veya çevre dükkanlarından kiralayabiliyorsunuz.
- Bisiklet Turu:Kendi bisikletinizle ya da kiralayacağınız bisikletle doğa içinde patikalardan turlama imkânınız bulunuyor. Gruplara katılarak topluca yapabileceğiniz etkinliği isterseniz tek başınıza da yapabilirsiniz. İlçede çok fazla bisiklet kiralayabileceğiniz yer bulunuyor ve bisiklet turları oldukça popüler.
Fatsa Otelleri Hakkında
Otel Sayısı |
11 |
---|---|
En Uygun Otel | Dolunay Fanizan Hotel |
En Uygun Otel Gecelik Konaklama Ücreti | 1.471 TL |
En Yakın Havalimanı |
Ordu-Giresun Havalimanı |
En Yakın Otogar |
Fatsa Otogarı |