Havza Otelleri
-
İstanbul - HavzaOtobüs Bileti560 TL
-
Ankara - HavzaOtobüs Bileti300 TL
-
Bursa - HavzaOtobüs Bileti640 TL
-
İzmir - HavzaOtobüs Bileti750 TL
-
Trabzon - HavzaOtobüs Bileti400 TL
-
Tokat - HavzaOtobüs Bileti350 TL
-
Kayseri - HavzaOtobüs Bileti599 TL
-
Çorum - HavzaOtobüs Bileti200 TL
-
Amasya - HavzaOtobüs Bileti150 TL
-
Gebze - HavzaOtobüs Bileti500 TL
-
Gaziantep - HavzaOtobüs Bileti900 TL
-
Sinop - HavzaOtobüs Bileti400 TL
Havza Hakkında
Havza Otelleri
Hazva, Samsun’un Amasya’ya komşu olan ilçesi olarak, Karadeniz Bölgesi’nde yer alıyor. Turizm açısından Samsun’un önemli bölgelerinden biri olan Havza ilçesinde termal turizmi yapılıyor. Havza’da kaplıcalar yaklaşık 2000 yıldan beri kullanılıyor ve halk tarafından tarihi sağlık merkezleri olarak biliniyor. Şifalı sularının olmasına bağlı olarak Havza bölgesine Türkiye'nin her yerinden ziyaretçi gidiyor.
Havza’ya ulaşımın pek çok seçeneği mevcut. Havza otobüs bileti alarak bölgeye ulaşım sağlanabiliyor. Dilerseniz Samsun uçak bileti seçeneklerini de değerlendirebilirme imkanınız bulunuyor.
Kaplıcaları dışında oldukça eski bir tarihi kökene sahip olan Havza, eski tarihi dokulara ev sahipliği yapıyor. Havza, Mustafa Kemal Atatürk’ün Havza Genelgesi’ni yayınlaması ile daha da önemli bir yer haline geliyor.
Doğası, tarihi ve şifalı suları ile yerli ve yabancı turistleri ağırlayan Havza ilçesine yolunuz düşerse konaklayabileceğiniz birden fazla seçenek bulunuyor. Havza kaplıca otelleribölgede konaklamak için tercih edilen yerlerden biri. Konaklama seçenekleri bakımından zengin olan Havza otelbakımından da oldukça zengin. Kendiniz ve sevdikleriniz için Havza otellerini araştırabilir ve rezervasyon yaptırabilirsiniz. Samsun otelleri sağladığı tüm imkanlarla siz değerli ziyaretçilerini bekliyor.
Havza’da Gezilecek Yerler
Havza; doğası, tarihi ve şifalı suları ile yerli ve yabancı birçok turistin uğradıkları işlek bir yer olarak biliniyor. Havza’da gezilebilecek birçok yer bulunuyor. Bu gezilebilecek yerleri doğal ve tarihi olarak ayırmamız mümkün. Havza’da gezebileceğiniz birçok doğal güzellik bulunuyor.
- Tavşan Dağı: İlçenin merkezinden 4 km uzaklıkta bulunuyor. Tavşan Dağı’na ulaşım toplu taşıma araçları ile sağlanmıyor, bu yüzden ulaşım sadece kişisel araçlarınız ile mümkün. Tavşan Dağı, doğaseverlerin uğradığı noktalardan bir tanesi. Patika bir yola sahip olan Tavşan Dağı’nda, yürüyüş yaparak tepe noktasına ulaşabilirsiniz. Bu dağın tepesinden göl manzarasını seyredebilirsiniz. Eğer isterseniz Tavşan Dağı’nda piknik ya da kamp yapabilirsiniz.
- Güvercinlik Göleti: Mutlaka görmeniz gereken yerlerden başka biri ise Güvercinlik Göleti. Toplu taşıma araçlarının bu bölgede hizmet vermediği biliniyor. Bu yüzden kendi kişisel aracınızı kullanarak gölete ulaşabilirsiniz ya da merkezde yer alan özel araçları kullanabilirsiniz. Göl etrafında piknik yapabilirsiniz. Ayrıca Güvercinlik Göleti etrafında kamp yapabilirsiniz.
- Evliyacalı Tepe: Havza ilçe merkezine 35 km uzaklıkta bulunan Evliyacalı Tepe her sene yüzlerce turist ağırlıyor. Toplu taşıma ile ulaşamayacağınız bu bölgeye kendi kişisel aracınızla ya da özel araçlarla ulaşabilirsiniz. Karadeniz’in doğası içerisinde gününüzü geçirebilirsiniz. İsterseniz Evliyacalı Tepe’de doğa yürüyüşü ve piknik yapabilirsiniz.
Havza’da Gezebileceğiniz Tarihi Mekanlar
- Havza Atatürk Evi Müzesi: Mustafa Kemal Atatürk’ün 1919 yılında işgallere karşı başlattığı plan kapsamında Milli Mücadele’nin ilk karargahını Havza’da kuruyor. O zamanlar otel olarak olarak işletilen Mesudiye Oteli, Mustafa Kemal Paşa’nın kullanımı için veriliyor. Müzeye dönüştürülen bu yerde, çalışma odasında Atatürk’ün kendisine ait kişisel eşyalar bulunuyor. Ayrıca oda içerisinde ilk Cumhurbaşkanlığı Forsu da bulunuyor. Ayrıca Atatürk’ün kaldığı yatak odası, el yazısı ile yazdığı belgeler ve Milli Mücadele’nin ilk genelgesi de müze içerisinde yer alıyor.
- Yörgüç Paşazade Mustafa Bey Camii: Selçuklu İmparatorluğu Dönemi’nden günümüze kadar gelmiş ve 1979 yılında restoresi yapılmış olan Yörgüç Paşazade Mustafa Bey Camii, mimarisi ile dikkat çekiyor. 2007 senesinde restorasyonu tamamlanmış olan cami, günümüzde ibadethane olarak kullanılmaya devam ediliyor.
- İmarethane: Adını bulunduğu İmarethane Mahallesi’nden alan İmarethane, Havza’da bulunan, Osmanlı İmparatorluğu Dönemi’nden kalma yapıtlardan biri olarak biliniyor. II. Murat zamanında yaptırılan yapının duvarları üzerinde Latince yazılar bulunuyor ve bu yazılarda Tanrı Asklepios’a sundukları şükrandan bahsediliyor. Aşevi olarak kullanımda olan İmarethane tarihi dokusu ile dikkat çekiyor.
- Lerdüge Tümülüsleri: Havza ilçesi sınırları içerisinde yer alan Lerdüge Tümülüsleri merkezden 21 km uzaklıkta bulunuyor. Bölgede yapılan arkeolojik çalışmalar sonucunda birçok tarihi kalıntı elde ediliyor. Bu kalıntıların M.Ö. 100 senesinden itibaren 300 yıl devam etmiş olan bir dönemle ilişkisi olduğu düşünülüyor. Lerdüge Tümülüsleri’nde bulunan gömüt odaların duvarlarında, bitkisel ve geometrik motifler bulunuyor. Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde bulunan kalıntılar sergileniyor.
Doğal ve tarihi güzelliklerin yanında gezebileceğiniz birçok benzer alan bulunuyor. Kurt Köprüsü, Hazva’da yer alan mesire yerleri ve Çamyatağı Köyü gibi gezebileceğiniz yerler bulunuyor. Samsun araç kiralama seçeneklerini değerlendirerek şehri rahat bir şekilde gezebilirsiniz. Bu tarihi ve doğal güzellikleri gezmek için konaklama yeri tercih etmeniz gerekirse, Samsun Havza otellerinde konaklayabilirsiniz.
Havza’da Gezebileceğiniz Tarihi Kaplıca Hamamları
Havza hakkındabilmeniz gereken şeylerden birisi de şifalı kaynak sularına sahip olması. Yaklaşık 2000 yıldır kullanıldığı ve şifa kaynağı olarak bilinen kaplıcalar, günümüzde birçok yerli ve yabancı turistin uğradığı mekanlardan biri oluyor. Bu şifalı suların sıcaklığının 53 derece olup, mineral bakımından oldukça zengin olduğu biliniyor. Kalsiyum bikarbonat, sülfat, sodyum ve silika içeren suların ortopedik, nörolojik ve romatoid hastalıkların rehabilitasyonunda olumlu etkileri olduğu biliniyor. Bunun dışında cilt hastalıkları, mide, bağırsak ve karaciğer rahatsızlıkları, kansızlık, romatizma, kadın hastalıkları vb. birçok rahatsızlığın tedavisinde etkili oluyor.
Havza Kaplıcaları’nın oluşumunun çok ilginç bir hikayesi bulunuyor. Havza’da yer alan İmarethane Mahallesi’nde 1500 yıl öncesinde bir kilise varmış, büyük bir depremle birlikte bu kilise yıkılıyor ve altından sıcak sular fışkırmaya başlıyor. O günden bu güne yüzeye çıkan bu sular sağlık ve şifa dağıtmada kullanılıyor.
- Aslanağzı - Kız Gözü Kaplıcası: Aslanağzı - Kız Gözü Kaplıcası kendisine ait bir efsaneye sahip. Bu efsaneye göre, üç tane genç kız kaplıcaya yıkanmaya gidiyor. Birkaç kişi tarafından basılan kaplıcadaki kızların çeşitli dualar ederek kurtulmak istedikleri söyleniyor. Bu sebeple sütunlardan birinin adı “Kız Gölü” oluyor. Sütun üzerinde yer alan oluk, kızın gözleri olarak kabul ediliyor ve oluklardan akan su damlacıklarının kızın gözyaşları olduğu düşünülüyor. Günümüzde bu oluklardan su akmaya devam ediyor.
- Maarif Hamamı: İçerisinde küçük çaplı denilebilecek bir havuz bulunuyor. Büyük Hamamı’nın yanına 1894 yılında II. Abdülhamit döneminde Sivas Valisi Memduh Paşa tarafından inşa ettiriliyor. Bu hamam günümüzde hala aktif olarak kullanılıyor. Bunun dışında hamamın üst kısmında faaliyet gösteren otel ve özel banyo işletmesi de bulunuyor.
- Şifa Kaplıcası: Küçük Hamam olarak da biliniyor. 1429 yılında Amasya Emiri Mustafa Bey tarafından yaptırılıyor. Büyük Hamam’a ilave olarak yaptırılıp, Büyük Hamam’la birleştiriliyor.
- Modern Türk Hamamı: 1986 yılında yeni kaynak sularının bulunması ile inşa edilen Modern Türk Hamamı, 150 kişilik kapasiteye sahip. Bu hamanın tam orta noktasında bir havuz yer alıyor. Hamamda 13 tane özel banyo da yer alıyor.
Havza’da Ne Yenir?
Havza; tarihi, doğal güzellikleri ve şifalı sularının yanında yöresel yemekleri ile de dikkat çekiyor. Havza’ya gittiğinizde aşağıda yer alan yöresel yemekleri tatmayı unutmamalısınız.
- Kaz Tirat Pilavı: Kaz, bulgur, kaz suyu ve pide ile yapılan bir yemektir. Kazın derisi ve yağları eritilir ve pideler bu yağa batırılır. Kaz suyu ile pişen bulgurun üzerinde kaz eti konulur ve kaz yağı üzerinde gezdirilerek yapılan bir yemek çeşidi.
- Büryan: Genellikle düğünlerde yapılan sulu bir et yemeği çeşidi olarak biliniyor.
- Keşkek: Buğday yarması, et, domates salçası ve tereyağı ile yapılıyor. Yemek çömlek içerisine konularak akşamdan fırına verilerek ve sabaha kadar yavaş yavaş pişerek hazırlanıyor. Pişen çömlek içinden etin kemikleri alınıyor ve kalan yarma ile et ezilerek çırpılıyor.
- Kıvırtma: Bolca fındık ve yufka ile yapılan bir tatlı çeşidi.
- Kamaç: Mısır ekmeği kullanılarak yapılıyor. Tereyağı ısıtıldıktan sonra içerisinde mısır ekmeği ve şeker katılarak hazırlanıyor.
- Bakla Yemeği: Havza’da mutlaka tatmanız gereken yemeklerden biri de bakla yemeği. Lezzetli tadı ile beğeni toplayan bu yemek, oldukça dikkat çekiyor.
Havza’da Konaklama Seçenekleri
Tarihi, doğal güzellikleri ve şifalı suları ile gezilip görülmeye değer Havza, bünyesinde birçok yerli ve yabancı turist ağırlıyor. Samsun’un en dikkat çekici ilçelerinden biri olan Havza konaklamabakımdan çeşitliliğe sahip. Hazva’da birden fazla ve her bütçeye uygun olarak planlanan konaklama seçenekleri bulunuyor.
Şifalı suların içerisinde bulunduğu birçok termal oteli bulunan bölgede, Havza termal otelleri fiyatlarıfarklılık gösterebiliyor. Bu kapsamda istekleriniz ve ihtiyaçlarınız doğrultusunda sizin için uygun Havza otellerinde konaklayabilirsiniz. Havza otelleri fiyatlarıkonumuna ve verdiği hizmetlere bağlı değişiklik gösterebiliyor. Kendiniz ya da sevdikleriniz için uygun olan otel, pansiyon, apart ya da termal otel seçeneklerini inceleyebilirsiniz.
Havza’ya gitmeden önce sizin için uygun koşulları belirlemeli ve bu koşullar çerçevesinde Havza otellerini inceleyerek size uygun olan yeri seçmelisiniz. Bölgeye gelmeden önce Havza otel rezervasyonunuzu yaptırmayı unutmamalısınız.
Havza’dan Hediyelik Olarak Ne Alınır?
Doğası, tarihi ve termal hamamları ile dikkat çeken Havza her mevsimde çalışan şifalı su kaynakları ile genç yaşlı, büyük küçük, yerli yabancı birçok kişinin uğradığı yerlerden biri. Dokumacılığa önem verilen Havza’da kendiniz ya da sevdikleriniz için ilçeye bağlı köylerden pamuktan gömlek, yün kazak ya da şalvar satın alabilirsiniz. Havza Milli Mücadele için oldukça önemli bir yer olarak değerlendiriliyor. Bu sebeple Atatürk’ün Milli Mücadele için plan yaptığı yerlerden biri olan Havza’dan Atatürk biblosu alabilirsiniz. Bunun dışında Havza Çarşısı’nda yer alan çeşitli aksesuarlardan birkaçını kendiniz ya da sevdikleriniz için hediyelik eşya olarak alabilirsiniz.
Havza Otelleri Hakkında
Otel Sayısı |
2 |
---|---|
En Uygun Otel | Ancere Thermal Hotel & Spa |
En Uygun Otel Gecelik Konaklama Ücreti | 1.972 TL |
En Yakın Havalimanı |
- |
En Yakın Otogar |
- |