Hanlı Otobüs Bileti
Hanlı Hakkında Bilgi
Hanlı Otobüs Bileti Aldıktan Sonra Bilmeniz Gerekenler
Sivas’ın Kayadibi Bucağı’na bağlı bir köy olan Hanlı’nın nüfus oranı oldukça az ve son verilere göre oran 495 olarak belirtiliyor. Hanlı köyü, adını köyün içinde var olan handan alıyor. Köy, kurulduğu tarihte han önüne konumlandırılıyor. Hanlı köyünün Sivas’a olan uzaklığı 58 kilometre ve Sivas merkezden bölgeye ulaşım doğrudan sağlanamıyor.
Hanlı köyüne ulaşmak için öncelikle Sivas’a geçmeniz gerekiyor. Kente, tren, otobüs ya da uçak gibi seçeneklerle ulaşabilirsiniz. Eğer bölgeye özel aracınızla gidecekseniz iki yol sunuluyor. Altınyayla Ulaş Yolu ya da Kayseri Sivas/Malatya Sivas Yolu’ndan birini tercih edebilirsiniz. Kayseri ilinden Hanlı Köyü’ne otobüs seferleriyle gelecekseniz eğer Kayseri-Hanlı arası Hanlı otobüs bilet fiyatlarını incelemeniz tavsiye ediliyor. Çeşitli uçak ve otobüs biletleri mevcut. Bazı Hanlı otobüs firmaları içinde ise Öz Sivas Turizm ve Sivas Huzur Turizm bulunuyor. Ayrıca merkeze çok yakın bir konumda da Sivas tren garı yer alıyor.
Hanlı’da Gezilecek Yerler
Kente Sivas uçuşlarınızı gerçekleştirerek gelebilirsiniz. Aynı zamanda Hanlı otobüs bileti alarak da bölgeye ulaşabilirsiniz. Kentte ve bölgede gezmek için birçok lokasyon bulunuyor. Bunlar arasında bazı yerler şöyle sıralanıyor:
- Çifte Minareli Medrese: 1271 senesinde inşa edilen bu yapı, Sivas’ın merkezinde konumlanıyor. Medrese özellikle çifte minaresi ve Taç kapısının güzel motifleriyle dikkat çekiyor.
- Terzioğlu Konağı: Anadolu’nun kerpiç mimarisini merak edenlerin uğrak noktası oluyor. Ayrıca burada Sivas’ın yöresel lezzetlerini de tadabilirsiniz.
Sivas bölgesi zengin mutfağı ve yöresel lezzetleriyle gelenleri kendine hayran bırakmayı başarıyor. Hanlı otobüs seferlerini gerçekleştirdikten sonra keşfedeceğiniz birkaç ünlü lezzet şu şekilde sıralanıyor:
- Pezik/Dal Turşusu: Pancar dallarıyla yapılan bölgeye özgü bir turşu oluyor. Bölge yerlileri, pancar dallarını biraz haşladıktan sonra bidonlara yerleştiriyor. Bir ay süreyle beklettikten sonra da birçok yemeğin yanında tüketebiliyor.
- Kesme Aşı: Yeşil mercimek ve erişteyle yapılan salçalı, sulu yemek oluyor. Bölge halkının sevdiği ve oldukça lezzetli olan bu yemek çok beğeniliyor.
- Sirok/Gömme: Bölgeye özgü bir hamur işi. Üzeri hafif kızartılıp, kenarlarına ayran dökülerek servis edilen bu yöresel yemek, daha çok yaz aylarında tüketiliyor.
Sivas iline ulaştıktan sonra konaklamak için birçok seçenek bulunuyor. Bütçenize uygun oteller, butik oteller ve pansiyonlardan birini tercih edebilirsiniz. Eğer uçakla ulaşım sağlayacaksanız Sivas uçak bileti alarak ilk olarak Sivas Nuri Demirağ Havalimanı’na geçmeniz gerekiyor. Buradan sonra konaklayacağınız bölgeye kolaylıkla ulaşabilir, Hanlı köyüne geçmek için ise minibüsleri tercih edebilirsiniz.