Kadınhanı Otobüs Bileti

Kadınhanı Hakkında Bilgi

NÜFUS 32.670
YÜZ ÖLÇÜMÜ 1.568 km²
İL Konya
TELEFON KODU 0 332
PLAKA KODU 42
OTOGAR SAYISI 1

Kadınhanı Otobüs Bileti Aldıktan Sonra Bilmeniz Gerekenler

Konya iline bağlı birbirinden güzel 31 tane ilçe bulunuyor. Bu ilçelerden biri Kadınhanı. Kadınhanı ilçe sınırları içerisinde 53 mahalle bulunuyor. Kadınhanı ile Konya şehir merkezi arası yaklaşık 50 km. 1928 yılında şimdiki adını alan ilçenin eski adı ise Saideli olarak biliniyor.

Kadınhanı otobüs bileti satın aldıktan sonra ilk olarak ilçe otogarına ulaşıyorsunuz. Buradan Konya il merkezine ulaşabilmek için özel firmaları ya da belediye otobüslerini kullanabilirsiniz. Kadınhanı otobüs firmaları kapsamında Özkaymak, Hisar Turizm, Kamil Koç ve Lüks Aksel Seyahat gibi pek çok farklı şirket bulunuyor.

Kadınhanı’nda Gezilecek Yerler

Kadınhanı otobüs bileti satın aldıktan sonra ilçe ve civarında gezilecek pek çok farklı alan bulunuyor. Bu alanlardan bazıları tarihi yapı bazıları ise doğal alan. Kadınhanı’nda bulunan gezilecek yerlerden bazıları şu şekilde:

  • Raziye Hatun Kervansarayı: Selçuklu Sultanı olan Raziye Hatun tarafından yapılan bu kervansaray, İpek Yolu üzerinde bulunuyor. Günümüzde halka açık ve hizmet veriyor.
  • İbrahim Paşa Cami: 1721 yılında adından da anlaşılacağı üzere İbrahim Paşa tarafından yaptırılıyor. İlçenin en sık ziyaret edilen mekanları arasında yer alıyor.
  • Kadınhanı Akarsuları: Kestel Deresi, Bostanlı Deresi ve Çubuk Deresi; Kadınhanı akarsularından sadece birkaçı olarak biliniyor. Muhteşem bir manzaraya ev sahipliği yapan Kadınhanı Akarsularını mutlaka görmelisiniz.

Kadınhanı’nda Ne Yenir?

Kadınhanı otobüs seferlerini kullanarak ilçeye gittiğinizde yörede bulunan eşsiz lezzetleri yiyebilirsiniz. Kadınhanı’na gittiğinizde yiyebileceğiniz yemeklerden bazıları şu şekilde sıralanıyor:

  • Tahinli Pide: Hamuru, iç-dış katmanı için birbirinden güzel malzemeler eşliğinde hazırlanıyor. İlçeye özel bir lezzet olan bu pide sıklıkla tüketiliyor.
  • Gaygana: Bir çeşit hamur işi olan gaygana, reçel ya da toz şeker eşliğinde tüketiliyor. Kadınhanı’nda oldukça meşhur olduğu biliniyor.
  • Topalak: Topalak çoğunlukla bulgur ve çeşitli baharatlar kullanılarak yapılıyor. Hamur işi olan topalak yiyenlere ziyafet şöleni yaşatıyor.

Kadınhanı’nda Nerede Kalınır?

Kadınhanı, sık sık ziyaret edilen bir ilçe. Bu yüzden Kadınhanı ilçe sınırları içerisinde ve civarında pek çok farklı konaklama imkanı bulunuyor. İlçede en popüler konaklama tesisleri oteller. İlçe sınırları içerisinde farklı özelliklere sahip oteller bulunuyor. Otellerin yanında uygun fiyatlı konaklama için pansiyon ya da apartları da tercih edebilirsiniz. Kadınhanı otobüs bilet fiyatlarını inceleyebilir ve Kadınhanı otel rezervasyonu imkanlarından faydalanabilirsiniz.

Kadınhanı’na kara yolu dışında Konya uçak bileti satın alarak hava yolu ile de ulaşım sağlayabilirsiniz. Konya uçuşları ile havalimanından konaklayacağınız otel, apart ya da pansiyona kolay bir şekilde ulaşım sağlamak mümkün.

Kadınhanı Otogarları

Kadınhanı Otogarı Tepebaşı, Venüs Sk. No:1, 42800 Kadınhanı/Konya

obilet kullanıcılarının Kadınhanı üzerinden En Çok Seyahat Ettiği 12 Durak

bus