Turgutlu Otelleri

En Popüler Turgutlu Otelleri
Turgutlu Otobüsle Ulaşım

Turgutlu Hakkında

Turgutlu Otelleri

Milattan önce kurulmuş eski medeniyetlere ev sahipliği yapan Turgutlu, yıl boyunca yüzlerce yerli ve yabancı tatilsever tarafından ziyaret ediliyor. Çevre illere yakınlığı sebebiyle, Ege Bölgesi'nde yaşayanlar keyifli bir hafta sonu tatili geçirmek için Turgutlu ilçesine uğruyor. Ege Denizi kıyısına göre lokasyon olarak içeride kalan Turgutlu, tarım ve sanayi alanlarında gelişmiş büyük bir ilçe.

Ziyaretçilerinin farklı beklentilerine hizmet eden Manisa otelleriTurgutlu, misafirlerini öncelikle termal tesislerde ağırlıyor.iyi Turgutlu otelleribaşlıca kaplıca bölgelerinde konumlanıyor. Tektonik toprak yapısı ve Akdeniz ikliminin birlikteliği bu yerleşim yerini doğanın güzellikleriyle çevreliyor. Kaplıca tatilinin yanı sıra gezmeyi sevenler için Turgutlu tatil planı seçenekleri tarihi ve doğal gezileri de kapsıyor. Turgutlu otelleri fırsatlarladolu seçenekleriyle sizlere keyifli bir tatil vadediyor.

Turgutlu Hakkında

Geçmişi antik uygarlıklara kadar uzanan Turgutlu, Manisa ilinin kalabalık ve gelişmiş ilçelerinden bir tanesidir. Ege Bölgesi'nde bulunan diğer turistik ilçelerden farklı olarak Turgutlu merkez deniz kenarına 55 km uzaklıktadır. Sahil kasabası olmamasına rağmen bu kent, tarih boyunca ağırladığı çeşitli medeniyetlerin beşiği haline gelmesi ve kaplıcaları sayesinde gözde bir turizm kenti olmasıyla öne çıkıyor. Turgutlu, tarihi ve doğal güzellikleriyle ziyaretçilerine zevkli bir tatil keyfi sunuyor. İlçenin eski çağlardan bugüne kadar ağırladığı her kültürden bir iz taşıdığını görmek mümkün. Savaşlar sonrasında birtakım hasarlar alan antik kent mimarisi ve doğal güzellikleri, günümüzde tamamen koruma altında.

Turgutlu’nun sosyo-ekonomik yapısı sanayi ve tarıma dayanıyor. İlçenin, bereketli toprakları sebebiyle yüzyıllar boyunca göç aldığı ve çeşitli medeniyetler tarafından işgal edildiği biliniyor. Turgutlu’da bulunan ve tarımın doğal harikası olarak da bilinen Gediz Havzası ile nikel madenciliği yapılan Çağ Dağı çevresi Lidyalılar’ın o dönemdeki yerleşim yeri. Günümüzde bile ilçenin ekonomik geliri büyük oranda tarıma dayanıyor. Tarih boyunca Pers, Roma ve Bizans imparatorluklarının yönetimine tabi kaldığı için bu kentte farklı medeniyetlerin izleri görülebiliyor. Her kültür kendi geleneksel motiflerini işlerken, önceki mimari dokulara zarar da verebiliyor. Buna rağmen farklı kültürler bu kentin mimari açıdan turistik bir yerleşim olmasına katkı sağlıyor. Turgutlu otelleri rezervasyonopsiyonlarını değerlendirerek bu kültürel zenginliğin izlerini yakından inceleyebilirsiniz.

Turgutlu’da Gezilecek Yerler Nerelerdir?

Ege Bölgesi'nin tarihi ve doğal güzelliklerini bir arada bulunduran Turgutlu, tatilciler için yoğun ve eğlenceli bir gezi takvimi sunuyor. Gezi planınız içerisinde bir gün kaplıcalarda tatil yaparken diğer gün Turgutlu'nun tarihi dokusuyla büyülenebilirsiniz. Turgutlu’ya gidip de görmeden dönemeyeceğeniz turistik mekanların bir kısmını şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Urganlı Kaplıcaları:Sükûnet dolu bir tatil için Turgutlu’nun doğal kaplıca bölgesi turistler tarafından rağbet gören bir tatil seçeneği. Bikarbonat, sodyum ve karbondioksit gibi mineralleri barından termal sular şifa dolu bir tatil deneyiminin kapılarını sizler için aralıyor.
  • Manisa Kalesi:Milattan önceye dayanan tarihiyle bu kalenin asıl olarak kim tarafından inşa edildiği bilinmiyor. Fakat, işgallere dayanan geçmişi sebebiyle Bizanslılar, Saruhanoğulları ve Osmanlılar tarafından birkaç defa onarılıp sur olarak kullanıldığı söyleniyor. 17. yüzyılda eşkıyalık hareketleri sebebiyle gerçekleşen hasarları Katip Çelebi ve Evliya Çelebi’nin notları arasında yer alıyor.
  • Suuçtu Şelalesi:Bölgedeki fay hattının çökmesi sonucu oluşan Suuçtu Şelalesi sportif ve turistik aktivitelerin yapıldığı tektonik bir oluşum. Şelalenin su miktarı ve akım hızı mevsimlere göre değişirken, gürül gürül aktığı dönem mart ve nisan ayları.
  • Turgutlu Kent Müzesi:Cumhuriyetin ilk döneminde hükümet binası olarak kullanılmış Üzümcü Konağı 1930’dan itibaren Türk geleneklerinin ve tarihi eserlerin sergilendiği müze olarak kullanılmış olmasıyla biliniyor. Müze özellikle Ege Bölgesi halkının yaşam tarzını simgeleştiren görüntüleri gözler önüne seriyor.
  • Asartepe Höyüğü:Stratejik anlamda önemli bir konum olarak Bizans döneminde kullanılmış bu yapı Urganlı Kaplıcaları bölgesine oldukça yakın. Asartepe Höyüğü, Tunç Çağına ait yerleşime ev sahipliği yapmasıyla tanınıyor. Günümüzde bu bölgeden çanak ve çömlek kalıntıları çıkarılıyor.

Turgutlu’ya Nasıl Gidilir?

Turgutlu ilçesine ulaşım için iki farklı yöntem kullanmak mümkün. Uçak kullanmayı düşünüyorsanız Manisa ilinde havaalanı olmadığı için İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda inip buradan Turgutlu otobüslerine binebilirsiniz. İzmir ile Turgutlu arasında 54 km mesafe bulunuyor. İzmir’den otobüse bindiğinizde yolculuğunuz ortalama olarak 45 dakika ile bir saat arasında sürüyor. Özellikle İstanbul ve Ankara’dan gelen Turgutlu misafirleri yolculuk kısa ve rahat sürmesi açısından uçak kullanmayı tercih ediyor.

Tek araçla Turgutlu’ya ulaşmayı tercih ederseniz, bulunduğunuz lokasyondan Turgutlu otobüs biletisatın alabilirsiniz. Ulaşım sistemlerinin gelişmesiyle Türkiye’nin çoğu ilinden Turgutlu’ya direkt ulaşım sağlayabilirsiniz. Turgutlu merkezde gezmek içinse Manisa araç kiralama, toplu taşıma ve bisiklet kullanma gibi seçenekler bulunuyor. Kaplıca bölgesi ve Asartepe Höyüğü gibi merkeze daha uzak bölgelere ulaşmak için araç kiralamak oldukça konforlu bir seçim.

Turgutlu Otellerinde Konaklama Seçenekleri Nelerdir?

Turgutlu otelleri farklı tarzda tatil seçenekleri ve bütçeler için uygun opsiyonları sunmakta oldukça başarılı. Turgutlu otelleri uygun fiyatseçenekleriyle ekonomik ama konforlu bir tatil yapmak için iyi bir tercih. Turgutlu konaklamabakımından türlü otel hizmetlerine sahipken bunlardan bazıları şu şekilde sıralanabilir:

  • Termal Oteller:Kaplıca bölgesinde bulunan ve genellikle lüks otel klasmanında sayılan konaklama yerleri bulunuyor. Kaplıca tatili yapmak için Turgutlu otel fırsatlarınıkovalayarak bütçenizle orantılı bir planlama yapabilirsiniz.
  • Butik Oteller:Şehrin tarihi ve doğal yapısını göstermek için dizayn edilen butik oteller gösterişten uzak yapılarıyla öne çıkıyor. Şehrin gürültüsünden uzaklaşmak için sakin bir hafta sonu kaçamağı için keyifli bir tercih.
  • Apart Oteller: En uygun Turgutlu otellerindenbiri olan apart oteller, özellikle çocuklu aileler için oldukça kullanışlı. Apart oteller hem şehir merkezinde hem de kaplıca bölgesinde bulunuyor.
  • Kış otelleri:Termal kapalı havuzları, SPA ve hamam hizmetleriyle soğuk kış aylarında hizmet veren bu tesisler yaz-kış misafir ağırlayan Turgutlu tatil otellerindenbiri olarak karşınıza çıkıyor.

Revaçta olan otelleri, genellikle kaplıca bölgelerinde bulunan termal oteller olarak karşınıza çıkıyor. Termal otellerin ilgi çekici özelliği ise doğayla iç içe olması. Şehir hayatının gürültüsünden kaçacağınız bu tatilde termal spalar fiziken ve ruhen rahatlık sunuyor. Modern dönemde yeme-içme, oda konforu ve eğlence anlamında kaplıca otelleri her gün gelişiyor. Şifalı suyun faydalarından yediden yetmişe herkesin faydalanması mümkün. Kaplıca otelleri, termal sulardan maksimum verimi alabilmeniz için misafirlerine SPA, hamam, sauna ve çocuklar için özel fonksiyonlar olmak üzere farklı aktiviteler sunuyor. Çocukların eğlenmesi için şifalı su bulunan havuzlarda kaydırak hizmetleri gün geçtikçe yaygınlaşıyor. Eğer kapsamlı bir tatil yapmak istiyorsanız gün içerisinde termal SPA’ların keyfini çıkarırken akşam saatlerinde Turgutlu’ya küçük geziler düzenleyebilirsiniz.

Ege yaşantısını misafirlerine sunan butik ve merkez otellerini de seçenekleriniz arasına eklemeniz mümkün. Kalabalık bir ilçe olmasına rağmen sakin yaşantısıyla ön plana çıkan Turgutlu, çeşitli etkinlikler yapabileceğiniz bir sosyal hayata sahip. Günün erken saatlerinde tarihi geziler düzenlerken akşamları Ege mutfağının farklı lezzetlerini tadabilirsiniz. Yiyecek ve içecek deneyimleri için Turgutlu’nun sevimli kafe ve restoranları deneyimlemeye değer. Turgutlu’ya özgü yiyeceklerse bu kente has lezzetiyle öne çıkan tereyağı ve uykuluk köftesidir. Kentin sokaklarında gezerken tadabileceğiniz başka bir yiyecek ise kokoreç. Ayrıca, Ege Bölgesi'nde sıklıkla karşılaşılan çeşit çeşit pazarları gezebilirsiniz. Hatıra olarak saklanabilecek magnet ve el yapımı ürünler pazar tezgahlarında satılıyor.

Turgutlu’ya Ne Zaman Gidilir?

Termal otelleriyle öne çıkan Turgutlu yaz dönemi kadar kışın da misafirlerinden ilgi görüyor. Özellikle kış dönemini tercih ederek sakin ve huzurlu bir tatil süreci geçirmeniz mümkün. Konfor sunan Turgutlu otellerinde tüm yılın yorgunluğunu kolayca üzerinizden atabilirsiniz. Güne otelin sunduğu açık büfe kahvaltı ile başlayıp sıcak çayınızı yudumladıktan sonra kaplıcaları ziyaret edebilirsiniz. Kış aylarında kaplıcaların sıcak termal su hizmeti veren SPA ve hamamlarında rahatlatıcı bir tatil geçirebilirsiniz. Akşamları ise Türk ve dünya mutfağından yemekler sunulan alakart restoranları ya da açık büfe akşam yemeğini tercih edebilirsiniz. Ege Bölgesi’nde bulunması sebebiyle buz kesen soğukları olmayan Turgutlu, sonbahar ve kış aylarında görülmeye uygun.

Doğal güzellikleri ve tarihi eserleri görmek istiyorsanız ilkbahar dönemi de Turgutlu tatili için keyifli bir seçim. Havanın hafif esintili olması gezilerinizde sizi yormazken keyifli doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz. Yaz tatili yapmayı tercih ediyorsanız daha sıcak aylarda serinletici şifalı su havuzları ve aqua parkları denemenizi öneririz. Turgutlu’nun İzmir ve sahil kasabalarına yakınlığını göz önünde bulundurulduğunda farklı tatil olanaklarından da faydalanabilirsiniz. Kendi arabanızla, toplu taşımayla ya da kiraladığınız araçla Ege Denizi’nin güzide koylarına ulaşım sağlayabilirsiniz. Turgutlu otelçeşitliliği sayesinde takviminize uygun bir otel bulmakta zorluk yaşamazsınız. Erken rezervasyon yaptırma şansınız varsa indirimli Turgutlu otel fiyatlarından faydalanabilirsiniz.

Turgutlu Otelleri Hakkında

Otel
Sayısı
6
En Uygun Otel Ege Sevilen Hotel
En Uygun Otel Gecelik Konaklama Ücreti 1.885 TL
En Yakın
Havalimanı
-
En Yakın
Otogar
-

Sıkça Sorulan Sorular

Son Yazılar
hotel