Boletos baratos de autobús a Turhal

Información Sobre Turhal

POBLACIÓN 80,171
ZONA TERRESTRE 940 km²
CIUDAD Tokat
CÓDIGO TELEFÓNICO 0 356
CÓDIGO DE MATRÍCULA 60
NÚMERO DE TERMINALES DE AUTOBUSES 1

Cosas Que Debe Saber Después de Comprar el Billete de Autobús De Turhal

Turhal Otelleri

Turhal, Tokat şehrinin kalabalık ve gelişmiş ilçelerinden biri olarak biliniyor. Bu durum, yıl içinde pek çok kişinin mesleki sebeplerle bölgeye gelmesi sonucunu doğuruyor. İlçede hizmet veren Turhal otelleri, bu tip seyahatler yapması gerekenlere evlerinin rahatlığında bir konaklama olanağı sunuyor. Fakat söz konusu tesislerin sadece iş insanlarına hitap ettiğini söylemek yanlış olur. Zira Turhal, pek çok farklı medeniyete ev sahipliği yapmış, sınırları içinde tarihi yapılar bulunan bir ilçe. Buna ek olarak coğrafi konumu da bu ilçeyi görülmeye değer lokasyonlardan biri haline getiriyor. Hangi amaçla buraya gelirseniz gelin Tokat Turhal otelleri arasında beklentilerinizi layığıyla karşılayan bir tesis rahatlıkla bulabilirsiniz.

Turhal Hakkında

Turhal, Erbaa’nın ardından Tokat’ın büyük ikinci ilçesi olma özelliğini taşıyor. 2020 tarihli verilere göre merkez nüfusu 63 binin üzerinde olan ilçe sınırlarında yaşayan kişi sayısı, hesaba köylerin de katılmasıyla 80 bine yaklaşıyor. Turhal; batıda Zile, doğuda Erbaa ve güneyde de Pazar ilçeleriyle komşu. Karadeniz Bölgesi’nin Orta Karadeniz bölümünde yer alan Turhal, ülkemizin büyük akarsularından Yeşilırmak’ın merkezinden geçmesiyle daha da özel bir kimlik kazanıyor. İlçenin, çevresinin dağlar ve yüksek tepelerle çevrili olmasıy itibariyle sakin, kendine has atmosfere kavuştuğu da söylenebilir.

Turhal hakkında göze çarpan önemli detaylardan biri, son derece zengin bir tarihe sahip olması. Hangi medeniyet tarafından kurulduğu tam olarak saptanamayan bu yerleşim alanında bulunan iki kitabenin Sümer yazısıyla kaleme alındığı ise keşfedilmiş durumda. Buradan hareketle söyleyebiliriz ki Turhal’ın tarihi, M.Ö. 3000’li yıllara kadar uzanıyor.

Bölgenin geçmiş dönemde taşıdığı önemi, Pers soylularından biri olarak Ariarethes tarafından başkent ilan edilmesi üzerinde değerlendirmek mümkün. Tabii o dönem bölgenin adı Turhal değil, Gaziura’ymış. Bunun dışında ilçenin tarih boyunca Kaşen, Kuraşar, Kasiura, Gaygura ve Turnalit gibi adlarla anıldığı da biliniyor. Turhal’da hizmet veren Tokat otelleri, konuklarına tarih boyunca burada ikamet etmiş farklı toplumların izlerini görebilecekleri pek çok eseri ziyaret etme şansı sunuyor.

Turhal bölgesinin yakın tarihimiz için de özel bir noktada durduğunu söyleyebiliriz. Kırım Savaşı, Şeyh Şamil Ayaklanması ve 1877-1878 Osmanlı - Rus Savaşı’nı takiben Anadolu'ya gelen Balkan ve Kafkas kökenli pek çok göçmen, bu bölgeye yerleştirilmiş. İlçe halkının, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde milli mücadele döneminde önemli bir görev üstlendiği ve yüzlerce şehit verdiği de biliniyor.

Turhal’da Gezilecek Yerler Nerelerdir?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi Turhal, tarihi itibariyle çok sayıda medeniyetin üzerinde yaşadığı bir coğrafya. Bunun yanında Yeşilırmak’ın tam merkezinden geçmesi ve yemyeşil doğasıyla son derece hoş manzaralar vadediyor. İster iş ister akraba ziyareti, ister gezmek için buraya gelmiş olun aşağıda listelediğimiz yerleri mutlaka görmelisiniz.

  • Turhal Kalesi: İlçenin doğu bölümünde yer alan Turhal Kalesi, tahminen M.Ö. 3000 yıllarında yapılmış olması itibariyle bölgenin tarihi hakkında fikir veren önemli yapıların başında geliyor. Her ne kadar bugün orijinal halinin çok uzağında bir görüntüye sahip olsa da kalenin hala incelenebilen iki burç, bu mimari eserin görkemi hakkında önemli doneler sunuyor.
  • Turhal Kule: 2011’de başlanan inşaatı 2013 yılında tamamlanan Turhal Kule’nin yüksekliği tam 65 metre. Bu özelliğiyle ülkemizin uzun ikinci kulesi olma ünvanını da taşıyan bu yapının zemin katında AVM, lokanta ve iki adet de düğün salonu bulunuyor. Ayrıca kulenin kendi etrafında saatte bir tur dönerek özgün bir tecrübe vadettiğini de belirtelim.
  • Şelale Tepesi: Hem bölgede yaşayanlar hem de burayı ziyaret edenler tarafından çok tercih edilen lokasyonlardan olan Şelale Tepesi, adını yol hizasında gürül gürül akan sulardan alıyor. Hoş bir manzara eşliğinde sevdiklerinizle sohbet etmek ya da bölgenin yöresel tatlarını deneyimleyebileceğiniz bir yemek için burayı ziyaret edebilirsiniz.
  • Dev İni Mağarası: Şenyurt beldesinin sınırları içindeki Mercimek Tepesi’nin eteklerinde yer alan bu mağaranın geçmişi Hitit dönemine kadar uzanıyor. Dev İni Mağarası’nı ziyaret etmek isteyenlere küçük bir uyarıda bulunalım. Buraya doğrudan giden bir yol yok ve yaklaşık 3 km uzunluğunda bir yürüyüşü göze almanız gerekiyor. Fakat karşılaşacağınız çarpıcı yapıların bu çabayı fazlasıyla ödüllendireceğine emin olabilirsiniz.

Turhal, doğal ve tarihi zenginliğinin yanında Rum ve Ermeni lezzetlerinden esintiler taşıyan zengin mutfağıyla da göze çarpıyor. Turhal otellerinde konaklarken mutlaka denemeniz gereken yemekler arasında Tokat kebabı, pehli bat, keşkek ve baklalı dolmayı sayabiliriz.

Turhal’a Nasıl Gidilir?

Turhal’a gitmek için pek çok seçeneğiniz bulunuyor. Bunlar arasında ilk göze çarpanın hava yolu olduğunu söyleyebiliriz. Yolda fazla zaman kaybetmemek ve mümkün olduğunca konforlu bir seyahat deneyimi yaşamak için ideal olan bu metodu kullanmak için Tokat Havalimanı’na için yapan uçakları tercih etmeniz gerekiyor. Üstelik havaalanının Turhal ilçesine yakınlığı da göze çarpıyor. Öyle ki iki lokasyon arasındaki mesafe sadece 28 km. Bu da uçaktan inmenizi takiben yaklaşık 20 dakikalık bir yolculuk yaparak Turhal’a ulaşabileceğiniz anlamına geliyor. Eğer siz de ilçeye bu şekilde gelmeyi planlıyorsanız obilet’in sunduğu Tokat uçak bileti fırsatlarına hemen göz atabilirsiniz.

Turhal’a hava yoluyla gelmekten bahsederken Tokat araç kiralama hizmetine de ayrı bir parantez açmakta fayda var. Seyahatinizi planlama aşamasında ya da uçaktan indikten sonra satın alabileceğiniz bu hizmet sayesinde Turhal otelleri arasından seçtiğiniz tesise kolayca ve rahatınızdan ödün vermeden ulaşabilirsiniz. Üstelik araç kiralamak, ziyaretiniz esnasında istediğiniz her noktayı zorlanmadan gezebilmenizi de mümkün kılıyor.

Turhal’a otobüsle gelmek de çok kolay. Zira ülkemizdeki pek çok farklı şehirden doğrudan bu ilçeye sık aralıklarla otobüs seferleri düzenleniyor. Böylelikle öncelikle Tokat il merkezine gitmek gibi bir zorunluluğunuz olmadan Turhal’a ulaşabiliyorsunuz. Seferlerin sıklığı şehirden şehire farklılık gösterse de Turhal otobüs bileti seçeneklerinin çokluğu sayesinde takviminize uygun alternatifi kolaylıkla bulacağınızı söylemek mümkün.

Özel araçla Turhal’a gelmek de elbette ki tercih edebileceğiniz seçeneklerden biri. Tokat Turhal otelleri rezervasyonu yapmayı ve seyahatinizi bu şekilde gerçekleştirmeyi planlıyorsanız büyük şehirlerin ilçeye uzaklığını ve muhtemelen yolculuk sürelerini aşağıda yer verdiğimiz listeden inceleyebilirsiniz.

  • İstanbul - Turhal ArasıMesafe: 777 km, Yolculuk Süresi: 9 saat 40 dakika (Anadolu Otoyolu/O-4 üzerinden)
  • Ankara - Turhal Arası Mesafe: 335 km; Yolculuk Süresi: 4 saat 17 dakika (D200 ve D190 üzerinden)
  • İzmir - Turhal Arası Mesafe: 930 km, Yolculuk Süresi: 11 saat 43 dakika (D300/E96 üzerinden)
  • Bursa - Turhal Arası Mesafe: 728 km, Yolculuk Süresi: 8 saat 56 dakika (D200/E90 üzerinden)

Saydığımız alternatiflerin çeşitliliğinden de anlayacağınız üzere Turhal otelleri uygun fiyatlı seçenekler barındırmalarının yanında oldukça kolay ulaşılabilir konumlarıyla da öne çıkıyor. Siz de bu detaylara göz atarak seyahat programınızı netleştirebilirsiniz.

Turhal Otellerinde Konaklama Seçenekleri Nelerdir?

Turhal otelleri, bu ilçede geçireceğiniz zamanı daha konforlu ve keyifli hale getirmek için sunduğu olanaklarla göze çarpıyor. İlçenin merkezi noktalarında hizmet veren bu tesislerde konaklarken hem istediğiniz yerlere rahatlıkla ulaşabilirsiniz hem de ihtiyacınız olan pek çok imkanı otel içinde bulabilirsiniz. Bunların başında da Wi-Fi internet bağlantısı geliyor. Turhal otellerinin her noktasından rahatlıkla ulaşabileceğiniz bu bağlantılar sayesinde çalışmalarınızı zorlanmadan sürdürebilir, sevdiklerinizle haberleşebilir ve gönlünüzce zaman geçirebilirsiniz.

Tokat Turhal konaklama tesisleri arasında 3 ve 4 yıldızlı otellerin varlığı dikkat çekiyor. Bu oteller, şehrin yöresel lezzetlerini kapsayan zengin yiyecek ve içecek menüleriyle damak zevkinize de hitap eden bir seyahat geçirmenizi olanaklı kılıyor. Ayrıca bu tesislerde bulunan kapalı yüzme havuzları, yılın her mevsiminde dinlenmenin ve serinlemenin ideal bir yolu olarak işlev kazanıyor. Kimi tesislerde düzenlenen canlı müzik gibi eğlence etkinliklerinin de hem iş gezilerini hem de turistik gezileri çok daha keyifli kılan bir detay olarak öne çıktığını söyleyebiliriz.

İlçede bulunan tesis çeşitliğinin Turhal otelleri fiyatlarının geniş bir yelpazeye yayılmasındaki öncelikli faktör olduğu söylenebilir. Siz de bu otellerin sunduğu imkan ve şartları detaylı şekilde inceleyerek kendinize uygun alternatifi kolaylıkla bulabilirsiniz. Bu noktada şunu belirtmekte fayda var ki sizin en iyi Turhal otelleri beklentilerinizi eksiksiz şekilde karşılayan otellerdir. Ayrıca obilet tarafından sunulan Turhal otelleri fırsatlarını değerlendirerek seyahatinizi çok daha hesaplıya getirmeniz de mümkün.

Turhal’a Ne Zaman Gidilir?

Turhal, Karadeniz'e özgü hava şartlarıyla karasal iklimin etkisinin kesişim noktası olarak nitelenebilecek bir konumda bulunuyor. İlçede ortalama hava sıcaklığı, mayıs ve eylül ayları arasında 15 derecenin altına düşmüyor. Dolayısıyla herhangi bir şekilde üşümeden bölgeye yapacağı seyahatin tadını çıkarmak isteyenlerin bu dönemi gönül rahatlığıyla tercih edebileceği söylenebilir. Eğer soğuk ve karlı havaların bambaşka bir deneyim vadettiğini düşünenlerdenseniz elbette ki seçiminizi kış aylarından yana yapmanız da mümkün. İş ya da akraba ziyareti gibi nedenlerle ilçenin yılın her döneminde çok sayıda misafir ağırladığını da belirtelim. Bu sebeple en uygun Turhal otellerinde yer bulmak istiyorsanız planınızı mümkün olan hızlı şekilde tamamlayıp vakit kaybetmeden rezervasyonunuzu yapmanızı öneririz.

Estaciones de autobús en Turhal

Turhal Otogarı Celal, 60300 Turhal/Tokat
bus